Thursday, February 18, 2010

een werk van liefde - random act of kindness


Ik heb het al eens verteld, op Ravelry is er een groep 'random act of kindness'. Moeilijk te vertalen, een werk van liefde is misschien een beetje sterk. Gewoon, een mooi gebaar naar een onbekende, dat is de bedoeling. Je vraagt iets wat je graag wil, een kleinigheid, of iets groters, brei-gerelateerd of niet. En iemand die zich aangesproken voelt bezorgt het jou. Nina in Berlijn breit zelf geen sokken, maar wou graag een paar handgebreide sokken uitproberen. Dus ben ik in de wol gedoken, en breide ik dit paar.
On the RAK-group on Ravelry, Nina in Berlin asked if anybody wanted to knit a pair of socks for her... RAK stands for 'random act of kindness'...

Op de sockknitters anonymous groep was het thema voor februari 'underappreciated patterns', patronen die maximum 15 maal gebreid zijn. Dit patroon is 'Ichigo', en blijkbaar is Ichigo 'aardbei' in het Japans. Ik heb de wol zelf geverfd met kool-aid (limonadepoeder) in aardbeismaak, dus dat kwam mooi samen. En ik ben pas de tweede persoon die ze breit (of toch dat op Ravelry gedocumenteerd heeft).
Hopelijk is ze er blij mee. Misschien heb ik haar met het sokkenbreivirus aangestoken?
I am always happy to knit a pair of socks. This is the Ichigo sock pattern. Apparently, Ichigo is 'strawberry' in Japanese. I dyed this yarn with strawberry kool-aid, so knitting strawberry seemed was very apropriate. I hope she likes them. Maybe I have infected her with the sockknitters bug?

5 comments:

mija said...

Ik vind de sokken heel mooi. Ik wil ze ook wel breien maar het lukt mij niet in het engels. Spijtig want ik ben ook een gekke sokken breidster die uitdagingen zoek.
Maar ze zijn mooi!!!!
mija

Martine said...

mooie sokken!

(de link doet het hier niet, kan dat? of ligt het aan mijn pc?)

Dominique said...

@mija - ik wil ze wel voor jou vertalen hoor! Maar ze zijn wel van de teen nr boven gebreid. Heb je daar al ervaring mee?
@martine - bij mij werkt de link wel... je kan ze ook terugvinden op Ravelry

mija said...

Nog nooit gebreid van de teen naar boven, dus dat ga ik dan maar eerst eens proberen met een gemakkelijk motiefje. Dat is weer een uitdaging!
dank je

annita said...

Super sokken!! Wat lief van jou om ze voor haar te breien.