Saturday, July 24, 2010

grrrrr....


... en met de titel van deze post bedoel ik niet 'groeten', maar wel grrrr.... van frustratie.
.... and with the title of this post I don't mean 'greetings', but grrr....'frustrated!'.


Er is weer een 'mystery sock' (aka mock) en deze keer is het thema 'kleuren inbreien'. De sok wordt van de teen naar boven gebreid.
July is colorwork month, and again there is a knitalong for a 'Mystery sock', aka mock.


dus vol goede moed begonnen, en dan maar direct met beide sokken tegelijkertijd...
maar zoals je in foto 1 kunt zien, heb ik de maat van mijn voet weer verkeerd ingeschat, en zijn ze veel te groot geworden.
So I started (a bit overzealous with 2 socks at the same time). But as you can see in picture 1, I overestimated my foot size, and the mock is too big. I always find it difficult with toe-up to determine where to start the heel.als een project niet goed lukt, dan begin ik maar een andere kleurensok... veel makkelijker patroon; tot ik aan de hiel kom, en het ook niet helemaal meer weet. Het patroon is in het Duits. Ik zal een Duitse hulplijn moeten inschakelen.
When a project does not work for me, I tend to start another one, untill I bump into another hurdle...I don't get the heel treatment in this pattern either. The pattern is in German. I'll have to consult a German speaking knitter to understand it.

Dan maar een supersimpele vintage sok voor de zoon. Zwarte sokken fotograferen met de GSM is ook niet ideaal, maar veel valt er toch niet over te vertellen, over deze sok, behalve dat de zoon nu weer warme voeten heeft.
So I guess it's back to the super simple vintage socks for DS.

Maar die mock laat me niet los. Ik ga me er niet onder laten krijgen door een sok toch? Grrrr...
Ik heb dan maar wat sokkenchirurgie toegepast.
But the mock is still calling. Determined not to get beaten by a sock! So I perform some socksurgery....

en uiteindelijk zal ik nog met een draagbare sok eindigen. Ik ben er niet helemaal tevreden mee. Achteraf gezien zou ik misschien andere kleuren gebruikt hebben...maar ja, daarom heet het ook 'mystery sock' zeker?
...and in the end, I will have a wearable finished sock. In retrospect, I would have chosen other colors, but that's why it's a mystery, I guess.

3 comments:

Fadenstille said...

Hallo Dominique, als duitse hulplijn wil ik me best aanbieden, ben er geboren, du dat moet lukken. Ik deel je oordeel over de kleuren het groen bruin paars is een beetje droevig, van de andere sock wordt ik vrolijker.
Groetjes und herzliche Grüße Anett

Line said...

Ook al was er wat frustratie je hebt dan toch maar doorgezet en nu heb je een paar draagbare sokken. Ik geef de voorkeur aan de donkere varianten deze sok lijkt mij (persoonlijke mening)niet samen te horen. de clues lijken allemaal apparte delen vissen zeggen zomer, sneeuwkristallen winter. In de lichtere varianten zie je het onderscheid van de delen nog meer. Wel was er veel support van de ontwerpster in de SKA groep en de meerdere keuzes op de hiel zijn dan weer een pluspunt.
Je kelim sokken zien er veelbeloven uit.

yarnlot said...

Nou, ik heb deze sokken in het echt gezien en ik vond ze erg mooi!