Sunday, July 14, 2013

Zomervoornemens - my Summer plans

Ik zie dat het al een maand geleden is dat ik geblogd heb, en toen ging het over een lenteweekend. Nu is het volop zomer, ik heb een maand vrij, en ik heb allerlei plannen.
Het bloggen, en ook het breien, is er wat bij ingeschoten door verschillende redenen, werk en privé, maar daar ga ik hier niet op ingaan. Maar 't lastigste was een (teug opflakkerend) schouderprobleem. Mijn zomervoornemen is dus om minder te breien, en minder aan de computer te zitten. (en kiné te volgen om de 'schoudergordel' te versterken en meer spieren te kweken...)

This blog has been very quiet, because of workrelated and other issues. The worst was the resurging shoulder problem. I have a month of now, and my plan is to knit less and spend less time on the computer (and start physio to strenghten the shoulder muscles).


Ik wil wat meer lezen. Bij het doorzoeken van de Leuvense bib cataloog kwam ik dit boek tegen. De titel spreekt me wel aan, alhoewel ik liever een omgekeerde verhouding heb.
I plan to read a bit more. Browsing our online library catalogue I found this book. The title appeals to me, although I preferr it the other way around.En ik plan heel veel uitstapjes, waaronder een paar breigerelateerde...
And I plan several daytrips, some of them knit-related....


Op 16 juni ging ik al mee met de breitrein naar Verviers.
Sunday June 16th I took the 'knitting train' to Verviers, a city with a (industrial) wool heritage.


Het leuke van zo'n uitstap is  alle projecten bekijken, voelen, inspiratie opdoen... en dat gaat van 'een lange lap voor het goede doel', tot de ingewikkelste kabeltrui of kantsjaal.
The nice thing on a such a day trip is looking at and sharing all the projects. There is a wide range from 'charity-yarnbombing' to complicated cabled sweaters and lace shawls...

Er zijn ook wolfestivals, gespreid over meerdere dagen. Ik vind deze affiche van le lot et la laine schitterend, maar 't is een beetje ver om dit weekend nog naartoe te trekken...
There are also wool festivals I could attend. I love the poster of this festival in France, but it's a bit far to travel to this weekend.Half augustus is er een evenement in Keulen, GRM - German Ravelry meeting. Keulen is maar 200km van Leuven, en er is een goede treinverbinding (en promotickets met de trein, misschien moet ik maar snel bestellen).
Mid August there is this festival in Germany, in Cologne, only a 2 hour train ride from where I live.

Waar ik zeker naar toe ga is de weversmarkt Hoorn, woendsdag 17 juli. Hoorn is een heel mooi stadje in West-Friesland, en de jaarlijkse weversmarkt is een traditie. Er zullen 150 kraampjes zijn met allerlei textielgerelateerde specialiteiten. Ik ga met de trein, ongeveer 3 uur en 3 maal overstappen, maar dat heb ik er voor over. En op de trein zal ik dan moeten beslissen: lezen of breien, of half-half. Of kletsen, Line gaat ook, en onze route komt samen in Schiphol, van daar uit is het nog drie kwartier samensporen. Wie zin heeft kan nog aansluiten!
Next Wednesday I travel to Hoorn, a historic city in the Netherlands, where a big 'Weavers Market' is taking place. Looking forward to that one!

2 comments:

Priegelaarster uit Leuven said...

Veel plezier met de uitstapjes en voor de rest: take care!

Hannah said...

O, wat vervelend dat je nu minder kunt breien. Ik hoop dat je oefeningen zullen helpen.

Wat een interessante titel heeft dat boek!

Ik ga morgen ook naar de Weversmarkt. Hopelijk zie ik je daar nog even.