Friday, December 31, 2010

het jaar van de trui - year of the sweater

Ik had 2010 uitgeroepen tot 'het jaar van de trui'. Ik begon goed door een trui af te maken waar ik al 2 jaar aan werkte.
I pronounced 2010 'the year of the sweater'. I started the year by finishing a sweater I had worked on for 2 years.

In mei breide ik goed door aan een trui , mijn best gelukte trui van 2010. En ik begon een andere. Bedoeling was een zomertruitje te breien, maar ik brei niet graag in katoen, en truien zijn zo moeilijk. Halverwege begin ik altijd te twijfelen...Dus die is nooit afgeraakt, het rugpand ligt ergens onderaan in mijn breimand. En er waren andere projecten, leuke kleine bevredigende projecten... (sokken, natuurlijk).
I finished a sweater in May. And I started another one. That one was meant to be a summer sweater, a cotton one. Sweaters are difficult, halfway I start doubting myself, and the project, reminding me I don't like to knit with cotton. And there were other projects, more fun, more rewarding (socks, of course).

En toen werd het stil op het truienfront...
And then, no more sweaters...


Maar om 2010 goed te eindigen, heb ik het toch nog eens geprobeerd.
But to finish 2010, I tried again to knit a sweater.

GRRR. Ik heb nochthans een proeflapje gebreid, en het proeflapje gewassen. En nog is de trui te groot... Omdat het een assymmetrisch model is, hangt de trui een beetje raar...
I did swatch, and I did wash my swatch, but the sweater came out too big. Because it is an assymmetrical sweater, it hangs very funny when it is too big.


Dan maar de drukknoopjes verzetten, zodat de trui meer overlapt, en beter aansluit.
I moved the invisible button closure to overlap more, and now it is much better.


Ik moet nog een oplossing vinden voor de geribde boord aan de mouwen, die altijd oprolt (waarschijnlijk omdat de grijze Zweedse wol veel dunner is dan de cremekleurige wol)
I still need to find a solution for the ribbed band at the sleeves that roll up (probably due to a different gauge between the Noro and the Swedish yarn).


En ik twijfel nog over de kleur van de trui. Dat crème gaat me niet echt. Ik denk erover om de trui te oververven, maar ben bang om het dan te ruineren... Voorlopig los ik het op door een felgekleurd T-shirt eronder te dragen.
And final remark : I think that the sweater does not work for me because of the color. I am pondering if I would overdye it, but am afraid of ruining it completely.

Eindbalans : 3 truien in 2010. En meer ambities heb ik eigenlijk niet.
So the final count for 2010 is 3 sweaters. I can live with that.

4 comments:

Martine said...

Die trui is wel mooi geworden!

Wat wordt 2011? Het jaar van de sok? ;-)

Dominique said...

Sokken brei ik sowieso. Maar ik ga proberen mijn breibibliotheek beter te leren kennen. Ik heb zoveel in huis dat niet genoeg gebruikt wordt...

lupineke said...

Wat leuk om even bij jou op je blog rond te snuffelen, en wat een mooie dingen maak jij! Ik vind de trui prachtig, ook de kleur, zeker met dit rood eronder staat hij je in mijn ogen erg goed! Maar wat een gedoe voordat hij eindelijk naar de zin is... Ik ga nog eens verder bij je kijken, groetjes van Lupineke

karine said...

Hallo Dominique,

Zou je met me telefonisch of per email contact met me willen opnemen. Ik ben geïnteresseerd in je werk. Ik heb een winkel in centrum leuven waar ik leuke gifts verkoop.

mailen naar: karine@me.com
tel winkel: 016 22 19 12