Monday, May 10, 2010

Bordeaux

Huisruilvakantie in Bordeaux is...
A home exchange holiday in Bordeaux is...

Ontbijten in de tuin...
Breakfast in the garden...


Met de tram naar de stad...er is zwaar geïnvesteerd in openbaar vervoer en fietspaden. Parkeren aan de rand van de stad+een tramticket heen en terug kost 3€ (auto+ alle passagiers). Je zou al gek zijn om met de auto de stad in te trekken.

Taking the tramway to the city...parking a car in a commuter parking+tramfare is only 3€.

...een beetje rondlopen in het zonnetje en van de monumenten genieten...

...stroll around in the sun and enjoy the monumental buildings...

De oude stad is helemaal gerenoveerd. De witte zandsteen is weer tevoorschijn gekomen, toen men de zwarte aanslag van jaren luchtvervuiling van de monumenten afgehaald heeft. Hier zie je nog het verschil op de kathedraal. De volledige binnenstad is nu UNESCO-werelderfgoed.
The whole city is UNESCO-world heritage, after some major restaurations. My guide described it as 'sleeping beauty awakened'.

Ik voelde me er helemaal thuis...
I felt right at home...

... en ik ben er zeker van dat een paar jonge creatieve collega's zich daar ook thuis zouden voelen. Veel kleine winkeltjes, van creatieve madammen (en mijnheren), veel ecologisch bewustzijn, veel gerecylceerde tasjes en knutsels (en jammer genoeg niet genoeg foto's gemaakt, maar ja, ik was wat afgeschrikt in La Droguerie....).
Anybody who is into recycling and creativity will find several interesting small shops in Bordeaux. Sorry I did not take more pictures!Oef! even uitrusten, beetje breien in de tuin...
I am exhausted - time to knit a bit.


Het begint wel echt heel warm te worden...dan maar een uitstapje naar zee.

It's getting really hot now, so we decided to take a trip to the seaside. At the 'bassin d'arcachon' you can see oyster cultivators at work. (and you can taste the oysters, but that's something I don't like...Iron Man tasted some, and they were nice).

We zijn naar het 'bassin d'arcachon' gereden, de ijzeren man heeft oesters geproefd (ikke niet) en we hebben van de vakantiesfeer genoten. 30°graden eind april, zalig...


en 's avonds weer uitblazen en genieten van een inktvissalade (en een flesje bordeaux) in de tuin...Het was een zalige vakantie, en Bordeaux is absoluut de moeite.
and to end the day : an evening meal in our garden (with a good bottle of Bordeaux wine of course). It was a very relaxing holiday, and Bordeaux is definitely worth a visit!

4 comments:

eloleo said...

Ah gelukzak, gij zijt al weg! De koudste meidag ever/ooit hebt ge dus niet meegemaakt in Belgikske. Groot gelijk!

Line said...

Dat is werkelijk genieten, mooie plaatsen om te verkennen, zonnige warme temperaturen, s'avonds eten in de tuin, had ge niet een beetje kompasie met die arme mensen die ge Leuven hebt laten komen en hier de winterse kou moesten trotseren.

Dominique said...

@eloleo : ik wou dat ik weer daar was... maar nee, jammer genoeg is dit het verslagje van mijn vakantie 3 weken geleden. Nu is het in Bordeaux ook maar 15° en regen...
@line : we zijn het misschien al vergeten, maar eind april was het hier ook niet zo slecht... (heb ik van horen zeggen)

Prunila said...

really lucky, here we had rain every single day!!!