Friday, January 29, 2010

een hoek af - cut the corner


Dit is 'clapotis', het populairste patroon voor een sjaal op Ravelry. Het is een sjaal in rib, schuin gebreid en met geladderde steken. Ik breide die van mij een beetje smaller dan het origineel, met de bedoeling om exact 1 streng sokkenwol op te breien.
Dit is de echte kleur van het garen - Zen garden bling (met een beetje zilverdraad), in de kleur 'lemon ice', een hard geel met een beetje wit.
This is 'clapotis',the most popular scarf/wrap pattern on Ravelry. I made mine a bit smaller then the original, because I wanted to use exactly one skein of sock yarn.
This is the true color - an acid yellow (and a bit of white).Maar ja, niet goed gemeten en nu ben ik zonder garen gevallen, en ik moet nog minderen voor de laatste hoek. Ik heb dan maar gekozen voor een makkelijke oplossing, en brei de laatste hoek met een ander garen uit de voorraad. In Vlaanderen hebben we een uitdrukking 'daar is een hoek af', en dat gaat dan over een beetje een eigenaardige, grillige persoon. En in het Engels betekent 'to cut a corner' - zich er gemakkelijk vanaf maken. Ook toepasselijk.
Ok, I ran out of yarn. I really have cut the corner on this one.


Daarna heb ik alles in een verfbad gestoken - Dylon verf, kleur 'sahara sun'. Eerst heb ik de witte hoek wat extra laten sudderen, daarna de ganse sjaal ondergedompeld.


Overdyed with Dylon ‘sahara sun’. First I let the corner simmer a bit, later on I added the whole scarf to the dyepot. It’s still ‘cut a corner’, but less obvious.

Ik heb deze sjaal gebreid omdat ik deze zomer naar 'Knitcamp UK' ga. Samen met Knitnation in Londen wordt het dus een echte breizomervakantie voor mij. Maar ondertussen heeft het hier weer goed gesneeuwd...
I have knit this because I will be attending the ‘clap-o-tea’-party at UK knitcamp summer 2010. So that's knitnation in London in July, and knitcamp in August in Scotland. Looking forward to a knitterly summer holiday!(but for the moment it's still snowing...)

6 comments:

patricia said...

Ik vind het een heel mooi kleur, maar eigenlijk vind ik het eerste een beetje mooier. Misschien is dat de foto, is dat niet lastig/moeilijk om zoiets te oververven? Niet lastig om te doen, maar om het over je hart te krijgen wil ik zeggen...

eloleo said...

Prachtig, ik zou'm zo kopen... moest ik hem in de winkel tegenkomen.

Dominique said...

@patricia - ja ik vond dat 'lemon ice' ook een mooie kleur, maar bij de Dylon verf hadden ze niks gelijkaardigs. Ik had natuurlijk ook nog voor een heel andere kleur kunnen gaan, maar dat zonnebloemgeel sahara sun is zomers genoeg voor mij. Zoals ik zei 'een hoek af', of 'cut a corner'. Volgens het Nederlands woordenboek - zich met een Jantje van Leiden vanaf maken...

annita said...

Zo in deze kleurencombinatie vind ik dat er wel een charmante hoek af is.

Sylvia said...

Spannend hoor dat je naar Knitcamp gaat! Ik heb er al regelmatig naar zitten kijken maar het zal er voor niet van komen, niet te verenigen met onze andere vakantieplannen maar het lijkt me fantastisch. Ik hoop dat je veel foto's maakt en ze hier laat zien!

hannah said...

Goede oplossing voor je Clapotis. Dapper om het zo te doen.

Knitcamp, oh, dat lijkt me zo leuk. Helaas zit het er voor mij niet in.