Saturday, September 08, 2012

het einde van de zomer - end of summer


Het einde van de zomer was schitterend. Ik ben veel buiten en op stap geweest, dus heb ik minder tijd gehad om te breien, en zeker niet om te bloggen.
Ik ben ook een jaartje ouder geworden. En voor dit bouwjaar zijn er nu extra hulpstukken nodig....Mijn neefje van 9 die kwam logeren heeft die helpen uitzoeken. En om mijn verjaardag te vieren heb ik mezelf getrakteerd op wat nieuwe wol.
We had a glorious end of summer. I have been out and about a lot, so did less knitting then planned, and certainly did not have much time to blog.
I also had a birthday to celebrate. Getting older means that I now need glasses. My 9-year old nephew helped me to pick them out. I really like them, but it takes getting used to. And to treat myself for my birthday,  I 'had' to buy some new yarn....
 
Nog een verjaardag hier in huis. De Ijzerenman ging een belangrijke drempel over.
Another birthday here. My IronMan had a major age switch.
... en de beste manier om dat te doen is door een halve triathlon af te werken. Het klinkt evident, maar dat is het zeker niet. Niet voor de sportman, maar ook alls toeschouwer wacht je  uren in spanning af. Als je dan het silhouet van jouw atleet tegen de achtergrond van de dom van Keulen ziet opduiken, dan is dat een grote opluchting, maar vooral ben je heel trots op zijn prestatie. Dus, nog eens, een dikke proficiat!
And he choose to celebrate that by taking part in a half triatlon in Cologne, Germany. It was a nailbiting wait, but finally I saw his silhouette appear. Well done Iron Man!


Hier begint een hete herfst, ook letterlijk. Op weergebied loopt de zomer nog een beetje door. Voor de rest valt alles weer in zijn plooi. Het logeetje is weer naar huis. De zoon is verhuisd, van een studio terug thuis ingetrokken. De kamer is herschilderd en ingericht. De dochter begint aan een laatste studiejaar, en moet een stageplaats zoeken. Op het werk is het weer volle bak vooruit, een paar hangende moeilijke kwesties worden hopelijk dit najaar opgelost. En op breigebied brei ik nu de laatste Cookie sokken.
Autumn is back in full force (although weatherwise, it's still summer). It's business as usual. My nephew is back at school. DS moved  from a studio back to our house. DD ended her exams and will be back at school shortly. At work everything is back in full force, with some difficult matters ahead of us, where hopefully decisions will be taken this fall. And I am back knitting the last Cookie socks...

2 comments:

yarnlot said...

Wat een mooie afsluiting van de zomer! De herfst ziet er ook veelbelovend uit, in het bijzonder op breigebied...

Anonymous said...

Eigenlijk zijn er twee momenten in het jaar voor 'goede voornemens', voor een 'nieuwe start'. Met nieuwjaar maar ook als de zomervakantie is afgelopen.

Nog van harte gefeliciteerd, zowel voor jou als voor je IJzerenMan.