Sunday, June 03, 2012

Mei was ajour.... May lacemonth


Ik loop een beetje achter met mijn projecten te tonen op de blog. Mei was ajourmaand op de sokkenbreigroep. Ik begin elke maand met een Cookie sok, en heb ik dan nog tijd, dan komt er een sok in het thema van de maand. Marilinda was snel klaar, op zo'n dag of 10, dus breide ik nog wat meer ajoursokken in mei.
Marilinda was a quick knit, and 'lace' was the theme for the sockknittersanonymous in May.
Ik wou al heel lang dit garen uitproberen, Lorna's laces Solemate. Het is samengesteld uit wol, nylon en 30% 'outlast'. Dit is een materiaal dat voor klimaatcontrole zorgt, het regelt de temperatuur van het lichaam, zodat je niet te koud of te warm hebt. Echt iets voor sportmensen. Maar jammer genoeg heeft mijn ijzerenman besloten dat handgebreide sokken echt niet voor hem bedoeld zijn.
For some time now I wanted to try out Lorna's laces Solemate, due to the fibre content it should be ideal for sportmen. But the IronMan decided he did not want any more handknit socks.
Dan maar ajoursokken voor mezelf. Ik begin met een lang smal reepje te breien.
So lace socks for me it is. I started by knitting a long narrow strip.

Daarna maas je de 2 uiteinden aan elkaar in het rond.
Next step: graft the 2 ends together in the round.
En van daaruit neem je steken op om het been van de sok te breien.
Continue by picking up stitches from the cuff to knit the leg of the sock.
Het patroon is Marie Antoinette ontworpen door Anne Hanson.
I am knitting the Marie Antoinette socks, designed by Anne Hanson.
Klaar in minder dan 10 dagen! Het lijkt ingewikkeld, maar het ajourpatroon is zeer logisch opgebouwd. Eigenlijk een verbazend simpele sok, met een indrukwekkend resultaat. Vooral de vlindertjes die op de hiel doorlopen zijn zeer mooi.
Finished in under 10 days (with some other knitting on the side). It looks complicated, but once you get the hang of it, it’s a surpisingly easy sock.
En omdat mei nog niet gedaan was, en ik de mystery sock van de maand mooi vond, heb ik die ook nog maar opgezet. Dat was een beetje overmoedig, ondertussen is het juni, dus een mei-sok wordt dit niet meer...
And because May was not finished, and my fingers itched to do another lace sock, and I liked how the mystery sock looked,...another cast-on. But as it is June now, it's clear that I was a bit overambitious for May.


2 comments:

Nutsue said...

That sock pattern looks really complicate! You can be proud of your new pair of socks!

Anonymous said...

Zo, je hebt weer mooi sokken om te laten zien. Ingewikkeld uitziende patronen brei je. Het resultaat mag er wezen.