Thursday, June 02, 2011

Proficiat! - Congratulations!


2 weekends geleden werd mijn thuisstad overspoeld door (ongeveer) 20.000 vrouwen.
A fortnight ago my home town was flooded with (give or take) 20.000 women.


De grootste vrouwenvereniging van het land bestaat 100 jaar, en dat kwamen ze in Leuven vieren.
The biggest women's organization in Belgium exists 100 years, and they came to Leuven to celebrate it.

Waar er vrouwen bijeenkomen wordt er gehandwerkt (en gekookt). Er werd niet alleen gebreid. Er waren meer dan 200 demo's, workshops, toneel, ...verspreid over straten en pleinen. 't Was één groot feest.
When women gather there is always a bit of handicraft (and cooking) involved. There was more then just knitting. All in all, there were over 200 workshops, demo's, theater, singalongs... It was one big party, all over town.

En omdat ik het sociaal-cultureel werk ook professioneel volg, heb ik een boontje voor het verenigingsleven, en zeker de vrouwenverenigingen. Even een kort citaat uit een speech voor de provinciale prijs sociaal-cultureel werk:
“De KVLV, of de Boerinnenbond zoals het in de volksmond vaak nog heet, is als brood.
Waarmee ik maar wil zeggen dat het in Vlaanderen al zo’n vanzelfsprekend gegeven is
geworden dat het lijkt alsof het er altijd geweest is. Maar het lot van het vanzelfsprekende is dat het soms onzichtbaar wordt.……….. KVLV situeert zich in het veld van het geduldige werk, de dag-aan-dag-inspanning, het smeden in de luwte.
Het is een organisatie die niet het voetlicht opzoekt, maar de wijken en de gehuchten, de straten en de mensen, het leven van alledag.”

Proficat met de 100 jaar!


just a quote why organisations like this still are important in our society...sorry, no translation of this speech, just a heartfelt 'congratulations!'

3 comments:

yvonnep said...

En die 100-jarige ziet er nog springlevend uit!

Barbara said...

Het ziet er ontzettend gezellig en ontspannen uit. En al die breiende en kokende dames! Jammer dat we hier in Nederland zulke dingen nauwelijks (meer) hebben!

line said...

Wat een gezellige boel, ik was een week te vroeg in Leuven zie ik nu