Saturday, June 18, 2011

de breitrein - the knitterstrain
Gerda van de wolwinkel 'Ajour' in Brugge had het idee om op Pinkstermaandag een breitrein te organiseren. Vanuit Brugge vertrokken ze naar Eupen, 3 uur breien dwars door Belgiƫ.
Gerda, the owner of yarnstore Ajour in Bruges launched the idea to organize a 'knitters train' last Monday (that was a holiday here in Belgium).

In Leuven stapten nog eens 10 dames op de trein, en met 47 breisters in totaal werd het al snel een gezellige boel. Jammer genoeg heb ik niet veel foto's gemaakt, maar je kan eens bij Line gaan kijken, of op de facebook pagina van Ajour.
With 47 women knitting on the train, the other passengers wondered what was happening...

En op onze eindbestemming ontdekten we dat Eupen een wol-geschiedenis heeft... ik denk dat ik die wolroute deze zomer eens verder ga verkennen...
And at our point of destination we discovered that Eupen has another link with wool... another summer destination to explore...

3 comments:

yvonnep said...

Op een ander weblog was ik het ook al tegengekomen (en ik weet natuurlijk niet meer welk). Ik vind het zo leuk en het ziet er zo gezellig uit. Helemaal jaloers. Jullie hebben een topdag gemaakt.

eloleo said...

Ah, dat is zo tof. Een naai(machine)trein... dat lijkt me wel redelijk onmogelijk. Spijtig!

Line said...

Ik wil het dadelijk weer overdoen natuurlijk, nog bedankt voor de gezellige babbel