Sunday, June 05, 2011

van wip's naar afjes - from wip's to FO's

Een lang weekend, en het plan was: een tandje bijsteken en komaf maken met al die WIP's...
We had a long weekend here in Belgium, and the plan was to really make progress and get rid of all those WIP's...

Eerst de sokken. Bij de 'solid socks' was het kleurthema 'Aarde'. Dan denk je direct aan bruin natuurlijk. Maar er is ook terracotta, woestijnzand ... als je op die term beelden googelt dan zie je veel oranjeroest passeren. Toevallig is oranje één van mijn lievelingskleuren. Ik word helemaal blij van oranje, het is zo'n vrolijke kleur.
Socks first of course. In the 'solid socks' group the color theme was 'earth'. Brown comes to mind, but there is also terracotta, dessertsand...If you google images, you will find lots of rusts and oranges. Orange is one of my favorite colors, it's such a cheerfull color...

Het thema in de sockknitters anonymous groep was 'textuur', alleen met rechts-averechts patroontjes vormen.
Sockknitters anonymous had 'texture' as a challenge, and it was defined as patterns that are formed by knits and purls.

En mijn persoonlijke uitdaging is nog steeds 'boekenplankbreien'. Dit patroontje komt uit een klein, maar zeer handig boekje, 'sokken brei je zo'. Ik ken verschillende breisters die uit dit boekje hebben leren sokken breien. Zelf grijp ik er altijd naar terug als ik een jojo-hiel wil breien. De 'gewone' hiel ken ik uit mijn hoofd, voor de jojo of boemeranghiel moet ik het nog eens nakijken. Eigenlijk brei ik die hiel niet graag, ik vind de klassieke hiel beter zitten, maar dat is kwestie van voorkeur natuurlijk.
My personal challenge is still 'knitting from my shelf'. I found this pattern in a small but very usefull Dutch booklet - 'sokken brei je zo'.

Mijn 2de paar heet nogal prozaïsch 'sokken met noppenmotief'. Dit patroon vond ik in een recent Regia boekje, waar ook nog een paar mooie sjaaltjes instaan. De noppen zijn een beetje ingewikkeld om te doen, maar ik vind het eindresultaat heel mooi, vooral op de bovenvoet. Het doet me denken aan keitjes, een kiezelstrand, 't past dus perfect in het 'aarde'thema.
'sokken met noppenmotief' found in one of the most recent Regia journals. The ‘noppen’ were a bit hard to knit, but I do like the pebbled surface. Not sure about the reverse stockinette in the cuff though.

En om in het kleurthema te blijven ben ik deze trui aan het afwerken. Ik denk dat dat dit weekend nog wel lukt.
I am keeping to the orange theme and I still hope to finish this sweater this weekend.

Alles af zal niet lukken. Ook lange weekends zijn soms te kort...
I won't be able to finish any of the other projects this weekend. Even a long weekend can be too short...

2 comments:

yvonnep said...

Lekker actief. Ik vind de sokken uit het regiaboekje erg leuk om te zien.

Line said...

3 uitdagingen samengevoegd in twee paar sokken, ik vrees dat daar heel wat speur en denkwerk is aan vooraf gegaan maar het resultaat is verbluffend.