Tuesday, September 07, 2010

huisruil in Peterborough - Peterborough home exchange


Peterborough is een middelgrote stad in Cambridgeshire, drie kwartier met de trein van Londen. (en drie uur met de auto, als je GPS in Londen-centrum opeens de geest geeft...) Een stad in verandering. Er is een middeleeuwse, mooie kathedraal, en een modern (heel lelijk) winkelcentrum. De bevolking groeit snel aan. De scholen zijn overvol, omdat veel migranten in de groente- en fruitteelt werken op het platteland erom heen, en in Peterborough komen wonen.
Commentaar van een Engelse over 'huisruil in Peterborough' : 'hmmm... interesting choice'.
Onze stek : een comfortabel huis net buiten het stadscentrum, en sympathieke buren die ons op de thee vroegen.

Our home exchange in Peterborough - a comfortable house just outside the city centre. Very nice neighbours, who invited us for tea.

In het kleine, ouderwetse stadsmuseum voelde de ijzeren man zich onmiddelijk thuis.
My Iron Man felt right at home in the small communal museum.

En ook ik vond er iets interessants...
And I also found some interesting objects...

In de buurt bezochten we Burghley house, een 16de-eeuws landhuis van uit de tijd van Elizabeth I. In de tuinen liepen herten vrij rond, en was er een waterspeelplaats voor kinderen. Veel bezoekers, maar ook veel ruimte, een ideaal zondags uitstapje.
We visited Burghley house, a beautifull Elizabethan manor.

En we hingen de toerist uit in Cambridge... Deze foto geeft een goed beeld van het weer : donkere wolken voor ons, en de zon in de rug.

And we did all the touristy things in Cambridge...the weather : dark clouds in front of us, sun on our back. Very English.

... afgesloten met een lekker maal in Jamie Oliver's 'italiaans' restaurant met een hoog showgehalte.
And also very English : Jamie's 'italian' restaurant. The food was good, but even better was the entertainment factor of the place...

No comments: