Monday, November 03, 2008

kletskous

(This one is in Dutch only - an appeal to donate socks to a Flemish youth initiative)...
Gezocht ‘zelfgebreide kousen’ voor het evenement ‘kletskous’ van de Vlaamse jeugdraad
"Vlaamse Jeugdraad zoekt KLETS!kousen!
Veel jongeren zijn niet meer vertrouwd met handwerk maar vinden het fantastisch om eigen kleren te customizen. Voor veel ouderen is het dan weer een koud kunstje om aan de slag te gaan met naald en draad… De Vlaamse Jeugdraad zet nu jong en oud aan het werk om KLETS!kousen te maken. Want ze hebben nood aan minstens 700 paar kousen om uit te delen tijdens het jongerenevent KLETS! ‘08 Jongeren-Centraal, op 22 november in Antwerpen-Centraal. Tijdens de KLETS! zelf kunnen de kousen ook nog gepimpt worden naar je eigen stijl onder de noemer Pimp your KLETS! kous. Maar die kousen komen er niet zomaar! Daarom vraagt de Vlaamse Jeugdraad creatievelingen om een of meerdere paren kousen te haken, breien of naaien! Daarvoor krijgen ze alvast de hulp van de Vlaamse Ouderenraad die de oproep verspreidde bij haar lidorganisaties. Er zijn echter nog minstens 450 paar kousen nodig. Alle info voor het breien vind je op www.klets.be"

Fotootjes van jongeren die leren breien op studio Brussel

Dat zet me wel in de groep ‘ouderen’ - maar van mij krijgen ze een paar,nl. deze Monkey socks die ik pas af heb!


Meer nog, wie een paar breit krijgt van mij extra wol (en dat mag je zelf voor iets anders gebruiken). Als je een paar simpele dikke sokken voor de jeugd geeft, dan is dat voldoende om 2 bolletjes Knit Picks sock garden van mij te krijgen (kleur stargazer lily, knalrose met geel en wit). Er is wel een krappe deadline - de sokken moeten voor 12 november naar de Vlaamse jeugdraad gestuurd worden. Misschien heb jij ook nog een paar sokken over, of ben je een snelle breister die een paar superdikke sokken vlug uit haar mouw schudt?

toegevoegd : net een mailtje gekregen van de jeugdraad - zelfs één babysokje komt in aanmerking, want dat kan als GSM-sok gebruikt worden. Dus : de eerste die reageert op de blog en een volwassen paar geeft krijgt de KnitPicks. Alle anderen krijgen ook iets van mij, grote of kleine donatie, alle inspanningen worden beloond!

9 comments:

Frea said...

Hoi Dominique

Ik wil je wel een paar sokken breien. Welke maat moeten ze zijn?

Groetjes Frea

yvonnep said...

Dag Dominique

Mag ik een paar kant-en-klare sokken doneren, die ik weliswaar heb afgemaakt, maar mij in elk geval niet genoeg bekoren om te dragen? Laat het gauw even weten dan stuur ik ze op, want ik ga eind van de week op vakantie.

Dominique said...

@Frea - als je voor de KnitPicks wol in aanmerking komen - een volwassen paar (vanaf maat 36). Maar dat moet dan wel voor 12 november (da's dus krap). Het mag in superdikke wol hoor. Laat je me weten of je dit klaarkrijgt? Je kan me mailen (mail vind je onder mijn profiel). Of als je iets kleiner wil breien, dan krijg je van mij ook een kadootje (zie mijn aanvulling op deze blogpost). Laat maar iets horen !

Dominique said...

@Yvonnep - natuurlijk mag dat (want zo heb ik het ook gedaan). Als het een volwassen paar is, dan verdien je sokkenwol vind ik. Ik wacht even af of Frea reageert (dan krijgt zij de roze Knitpicks). Maar ik heb nog andere Knitpicks in de schuif liggen - ik mail je nog wel even zodra ik iets hoor van Frea. Dan laat ik jou de keuze van kleuren

Frea said...

Ik heb je inmiddels prive een berichtje gestuurd. Groetjes Frea

José said...

O, ik heb nog wel een paar liggen dat ik niet aan wil, daar is dit een goede bestemming voor! Maat 39, wilde herfstkleuren met oranje accenten. Ik neem aan dat ik het adres wel kan krijgen via info@klets.be...

José said...

Ik heb even gelinkt naar je bericht, wie weet levert dat nog meer sokken op!

Dominique said...

@José - bedankt voor het linken! je kan de sokken nr de Vlaamse jeugdraad sturen (adres op de site), of naar mij (mail me even vr mijn adres). Ik heb nl. al een paar toezeggingen, en ga ze dan gebundeld afgeven (met een woordje uitleg over de 'nieuwe' sokkenbreisters). Mijn man werkt nl. om de hoek van de jeugdraad. En een heel pak sokken samen zal meer indruk maken, denk ik.

José said...

Katrien van de Jeugdraad was ook al blij met één paar, mailde ze. Ik had ze al verstuurd voor ik je bericht las. Als verrassing heb ik er een paar kleine sokjes bij gestopt, waar met een beetje beleid wel een telefoontje of zoiets in past.