Sunday, December 28, 2014

Op-Art socks - Heinrich 
De volgende Op-Art sokken zijn vernoemd naar Heinrich Fuchs, een ontwerper die vooral keramiek ontwierp. Zijn ontwerpen spelen met structuur en licht op een cilindervormig voorwerp, meestal vazen. Stephanie Vanderlinden heeft dit proberen nabootsen in dit sokpatroon.
 The next socks in the Op-Art book are named after Heinrich Fuchs, a designer who mainly designed ceramics. Twentieth century designers such as Heinrich Fuchs and Tapio Wirkkala focused on the way that light plays on the carved shapes of a cylinder.

Ik vond dat dit inbreiwerk nog wel door een man kon gedragen worden, dus zocht mannelijke kleuren, grijs en blauwgroen. Dit was een moeilijk patroon om te breien. Vaak zijn inbreimotieven repetitief, je ontwikkelt een zeker ritme. Maar hier leek het patroon wel volledig lukraak te zijn, en moest ik rij per rij goed op het schema kijken.
I thought this was a possible man-sock, so choose manly colors, gray and dark teal. The pattern was complicated to knit. Usually you have a certain repeat, and you develop a rythm in your knitting. Not so with this one, it seemed totally random. I had to check the chart row by row.

Ik weet bij de ontwerpen in dit boek dat ik meestal aanpassingen moet doen om een passende sok te krijgen. Ik brei blijkbaar veel losser dan de ontwerpster. Ik dacht dus dat als ik de vrouwenmaat zou breien ik met een mannenmaat-sok zou eindigen. Voor de zoon met maat 46 waren ze in elk geval te groot. Iemand van mijn lezers met een maat 50?
I did the women’s size, and they still came out huge. Now to find a man with European size 50… 

3 comments:

nobutterfly said...

Wat een mooie sokken! Spijtig dat ze te groot zijn, kan je eventueel de toppen uithalen en kleiner breien? (zoals je weet, ken ik niks van sokken breien, dus als het een domme opmerking is, sorry)

Ellen Van Dyck said...

Prachtige sokken, daar heb je wel wat uurtjes aan bezig geweest!

Dominique said...

@nobutterfly: uithalen van de voet en breien tot een passende maat is inderdaad een optie. Ik wacht tot ik de man tegenkom die deze sokken waardig is (of zal appreciëren) en dan vraag ik naar zijn schoenmaat...