Sunday, October 05, 2014

terug in de tijd - back in time


Hier was ik vorig weekend, op de jaarmarkt in Ukkel.
Last weekend I attended the annual fair at Ukkel.
Tot mijn verrassing was dit een echte boerenjaarmarkt, zoals ik die herinner van in mijn kindertijd. Er was een uitgebreide tentoonstelling van klein- en grootvee. En kermis, met botsautootjes en een viskraam. Maar je kon er ook couscous eten, of oesters met een glaasje champagne...dat soort eetstandjes is dan een moderne aanvulling op de oude pensen- en worstenkraampje.
To my surprise this was a 'farmersmarket' as I remember it from my childhood. There was a large cattle exhibiton. And a fancyfair for the children, and lots of stalls to eat, ranging from couscous to oysters and champagne. Those were a modern addition to the old sausage-stalls.


Bij de schapen kon je de verschillende rassen bekijken, yorkshire, zeeuws melkschaap, en ook deze mooie 'Ardense Voskop'.
There were several sheep breed to admire, among others these delightfull 'Roux d'Ardenne'.
Indrukwekkende Brabantse trekpaarden...
Impressive Brabants draft horses...
... en de hoefsmid aan het werk.
... and the blacksmith at work.


Er was ook een reuzenstoet, gevolgd door de fanfare. En daarachter de burgemeester en schepenen die elk om beurt een beker of lintje mochten uitdelen aan de mooiste gans, kip of koe. Of de sympathiekste hond, dat was ook een categorie.
The local giants walked in a parade, followed by a marching band, and the Mayor and aldermen, who handed out ribbons for the nicest goose, chicken or cow. Or the most likeable dog.


Mijn ijzeren man vrolijkte de feesten op met de Brusselse accordeonfanfare. Ja, Ukkel is een deel van Brussel, onze hoofdstad die blijkbaar gevaarlijk terrein is voor Hasseltse schoolkinderen.
And my Iron Man contributed to the festivities, with the Brussels accordeon marching band.


Maar eigenlijk is dit een breiblog, dus ik toon nog eens een afje. Mijn reisproject van de afgelopen weken. Het patroon is Easy, door Martina Behm. Het begint met een rechtzijdige driehoek, waarna je daar schuin op een andere driehoek breit. Klinkt ingewikkeld, maar is echt ontspannen, gedachteloos breien. Het garen is Wollmeise lace in de kleur Roter Himbeermund. Dit wordt weer een project voor in de cadeautjesmand, alhoewel het kriebelt om dit sjaaltje zelf te houden...
Ik ben ook nog steeds bezig met ingewikkelde sokken uit het Op-Arts sokkenboek, die toon ik in een volgend blogje!
But this is a knitting blog, time to show another finished object. This was my travelproject the last weeks. Pattern is Easy by Martina Behm. It starts with an straigth-sided triangle, adding a second triangle on top of it. It sounds more complicated then it is. It's a relaxing, mindless knit, ideal for travelling. I used Wollmeise lace in the color Roter Himbeermund. This is another finished project for the gift basket, although I am tempted to keep it myself.
In the meantime I have been knitting more Op-Art socks, I'll show them in a next blog.

No comments: