Thursday, September 25, 2014

HamburgNa het Wollfest zijn we nog een paar dagen in Hamburg gebleven om de stad verder te verkennen. We namen een zevendagen kaart voor het openbaar vervoer, wat verrassend goedkoop was. En we huurden een huisje in de alternatieve kunstenaarsbuurt Sankt-Pauli. Hamburg is een grote, ruime stad met veel afwisseling, ik hou het bij een korte foto-impressie...
Following the Wollfest I stayed a few more days in Hamburg to explore the city. It's a fascinating city with lots of different aspects, so I will keep this blogpost short, an impression in pictures...De drukte aan Landunngsbrücke...
Very crowded at Landungsbrücke...

...van daaruit kan je een rondvaart maken in de haven. Wij deden de Maritime Circle Line, met als voordeel dat het een hop-on/hop-off rondvaart is.Of je kan gewoon de ferry naar de overkant van de Elbe nemen met je openbaarvervoer kaart.
You can do several trips from there. Or just take the public transport to the other end of the Elb river. 


Je kan rondwandelen in het Karolinenviertel met zijn alternatieve winkeltjes en iets té veel graffiti (deze niet, maar soms was het er een beetje over).
You can stroll around in Karolinenviertel, with it's small shops and bars.

Of je kan het museum van de arbeid bezoeken gelegen aan de oude kanalen.
Or you can visit several musea...

En als de stad te druk wordt, kan je wandelen in het begrafenispark Ohlsdorf. 
And if you want to get away from the hustle and bustle, you can take a long walk in the cemeterypark Ohlsdorf.Ook interessant: een blik achter de schermen bij voetbalclub Sankt-Pauli.
I also liked the tour behind the scene at soccerclub Sankt-Pauli.


Dit was de ideale vakantie: de ijzeren man kon rondzwerven in de stad toen ik op het Wollfest was, en daarna hebben we samen verder de stad verkend. Volgend jaar is de Duitse Ravelry-bijeenkomst in Regensburg (in Beieren dus). Wie weet? Ik ben in elk geval vol goede moed aan mijn (laatste jaar) Duits in avondschool begonnen.
This was an ideal holiday. The IronMan could explore the city while I was at the Wollfest, and afterwards we could roam the city together. Next year is the German Ravelry meeting in Regensburg (Bavaria). Maybe I will attend that one too? I already started (my last year) of German in evening courses.

1 comment:

RedSamur said...

Prachtig! Mijn herinneringen aan Hamburg zijn nogal "bitter-sweet", toch geniet ik van jouw foto's...