Tuesday, May 01, 2012

duimen draaien - twiddling my thumbs

Eindelijk is mijn nabesteld garen aangekomen uit Engeland, zodat ik aan mijn vestje kan verder breien.

Finally my backordered yarn arrived from the UK. Time to knit again on my cardigan...

Ik was ongeduldig, kon niet wachten. Dus ik zette de mouwkop al op met een voorlopige opzet (het bleekgroene randje). Het plan was dan om de mouw naar beneden verder te breien als het bijbestelde garen arriveerde. Het is misschien niet zo duidelijk op de foto, maar het nieuwe garen is een totaal andere kleur. Als ik dit gebruik zal ik gestreepte mouwen hebben... The house of hemp heeft geen labels rond het garen met een verfbadnummer, en blijkbaar kan de natuurlijke kleur van hennep erg verschillen. Ik heb dan maar een staaltje gestuurd van mijn eerste garen, met de vraag om dit te matchen. En nu is het weer wachten...

I was impatient and started the sleeve anyway, used a provisional cast-on, and knit the sleeve cap. The plan was to knit the sleeve downwards when the new yarn arrived. It has arrived, and maybe it’s not clear in the picture, but it’s a totally different color. The house of hemp does not have labels on the yarn, and they say the natural color of the hemp makes this batch look different.Knitting the yarns and switching the skeins every 2 rows will still look too striped to my liking…. So I sent them a sample from my first yarn, and hope they can find something that’s similar.

Maar ik heb niet met mijn duimen zitten draaien! Meestal heb ik een voorraad babycadeautjes liggen. Maar ik heb het laatste mutsje gegeven aan een collega die pas papa is geworden. En er zijn nog babietjes op komst op de dienst cultuur van de provincie Vlaams-Brabant...Dus maar rap een kleutermutsje gebreid in heel dikke wol. Patroon is Tinker door Woolly Wormhead.

But I have not been twiddling my thumbs! My stash of babygifts was completely depleted, so I did a quick toddler hat in bulky wool. Pattern is Tinker by Woolly Wormhead.

een paar minisokjes...

a pair of newborn socks...

en deze, wat grotere sokken, voor de ijzerenman. Hij heeft interesse getoond voor een paar wollen sokken omdat hij ergens gelezen heeft dat dat beter is voor de voeten... Ik was toch van plan om alle sokken uit 'knitting vintage socks' uit te proberen. In het begin van het boek staan simpele sokken met allerlei verschillende soorten hielen en tenen. Deze hebben een vierkante Hollandse hiel, en een lange teen die op 3 plaatsen geminderd wordt. Benieuwd of ze hem bevallen, en indien niet, ik heb nog opties. Nee, met mijn duimen draaien gaat hier niet rap gebeuren.

And a bigger pair of socks for my IronMan, who for the first time showed some interest in handknit socks. I am going to try out all the simple ribbed socks from 'knitting vintage socks', to find out which heel and toe-style fits him best. Twiddling my thumbs is not going to happen soon here.

3 comments:

yarnlot said...

Een echt vervolgverhaal dus! Het is wel een heel mooi kleur...

Line said...

Dit vest gaat je nog heel lang bij blijven, hoop dat het dit maal wel goed komt.
Tijdvullertjes hoef je gelukkig niet lang over na te denken, ben benieuwd hoe ijzeren man de sokken gaat vinden. Hier worden ze ook maar mondjes maat gedragen alleen als het heel koud is.

hannahsknits said...

Tuurlijk draai je niet met je duimen. Er valt altijd wel iets te breien toch?!