Sunday, May 20, 2012

Een lentevestje - a spring cardigan

 De trui is af. Het goede groen is niet helemaal exact het vorige groen, maar er valt wel mee te leven.
I finished my cardigan. The right green is not exactly the same as the previous one, but it is acceptable.
Het hennepgaren is met wassen en drogen wel 'uitgelebberd', en het ontwerp van het jasje met punten opzij benadrukt dit nog. Het had gerust nog 7cm korter gemogen.
The hempyarn grew alot after washing and drying, and the design with the mitred points even enhances the 'droopy' look. In retrospect, I should have shortened it even more, maybe by another 3 inches?

 En ja, de zon scheen toen het jasje af was. Ik had dat beloofd toch?
And the sun did shine when I finished my cardigan. I like to keep my promises...

Alleen kan ik niet beloven hoe lang het mooie weer zal duren. Maartse buien, Aprilse grillen, en Meise lente. Zo gaat dat hier...maar het weer zorgt wel voor een overdadig bloeiende tuin, da's ook al iets.
I am sorry I cannot keep the sun here forever. You never know what spring brings you here in Belgium.  But the weather does produce a luscious green blooming garden, so that's something to be gratefull for too.

4 comments:

Nutsue said...

I think you've done a great job with this cardigan!

Anonymous said...

En dat terwijl het hier nu al een paar dagen warm en droog is!

Mooi vest geworden. Jammer dat het garen zo grillig reageert..... Toch vind ik hem je leuk staan.

Line said...

Toch heeft het vest iets, ik blijf het een mooi model vinden, alleen jammer dat het experimenteren met nieuwe natuurlijke materialen niet helemaal voldeed.

Bloemenfee said...

Wat een leuke vest is dat geworden zeg. En wie maalt er nu om dat het groen niet meer groen is. Ik vind de kleurencombinatie allezins heel leuk. Ik ben ook blij om eens te zien dat er iemand van mijn kanten ook handewerken en computeren als hobby heeft. Ik heb steeds het gevoel dat ik de enige in de buurt ben. Ik hoop je nog heel vaak te mogen lezen.