Thursday, October 27, 2011

october : lissajous paars/purple


Het Cookie patroon voor oktober is 'Lissajous'. Die bestaat in sok-versie...
The Cookie october pattern is 'Lissajous'. It comes in sock version...

... of als kniekous. Toen ik deze zag in het allereerste nummer van Twist collective , was ik helemaal verliefd. Ik moest en zou die breien. Maar ik had nog nooit kniekousen gebreid, en daar zag ik toch wat tegen op. Nu heb ik al wat meer vertrouwen in mijn breikunst. Het moet lukken. Ook al draag ik ze misschien nooit, zo'n kunststuk moet in mijn sokkenschuif liggen.
...or as a knee stocking. I knew the first time I saw these that I had to knit them. The pattern was first published 3 years ago in 'twist collective', but at that time I could not see myself knitting such a complicated stocking. Now I do.

De kleur van de maand is paars. Mijn lievelingskleur! (en oranje natuurlijk)
And the color of the month is purple, my favorite color! (next to orange of course)


Er zijn zoveel schakeringen in paars. Donkerblauw paars bvb met een indigo ondertoon, zoals hier in Moonwise gems garen. Grr... ik wil linken, maar blogger werkt niet mee, en na 3 keer proberen geef ik het op. Google brengt je wel op de juiste plaats als je de handgeverfde garens van Janneke wil zien...
There are many shades of purple. I have some very dark blueish purple, with a hint of indigo in Moonwise gems yarn.

of dit mooie roodpaarse, op de rand van roze/fuchsia. Maar toch ook wel paars. Dit garen is iets dikker,Blackberry ridge tightwist 100% wool fingering .
or this very nice redpurple, almost pink/fuchsia, but definitely purple. This is a slightly heavier weight sockyarn, Blackberry ridge tight twist 100% wool fingering.

Of een heel licht lavendelkleur in luxueuze sokkenwol met kasjmier? Garen is Bugga in de kleur 'blue acmon'. Dat is een vlindertje, de Bugga garens hebben al hun kleuren naar insecten genoemd.
Or maybe a very light lavender color in a luxurous yarn? (Bugga! in the color 'blue acmon')?

Maar ik wil echt kniekousen, en dan kom ik met 1 bol niet toe. De enige kandidaat is dus dit garen, Old Maiden Aunt BFL in de kleur 'derelict daughter' (genoemd naar een Anna di Franco song).
I really want to do the stockings, so one skein is not enough. The only candidate is the Old Maiden Aunt BFL; color 'derelict daughter'.

Ik moet me heel erg concentreren bij de start....
I need to concentrate at the start...

... maar het wordt makkelijker. En het lijkt misschien zo niet op deze foto, maar nu ben ik blij dat ik korte beentjes heb.
... but it does get easier. And you would not say it seeing this picture, but I do have short legs and in this case that's a plus.

4 comments:

nobutterfly said...

Het belooft een koude winter te worden naar het schijnt, dus ze kunnen wel van pas komen. Ik vind ze in elk geval schitterend, ik zou ze zo dragen onder een rok.

Line said...

Helemaal de goede kleur voor deze kous want sok kan je dit niet meer noemen. Het design vind ik geweldig zeker de uitlopende kuit lijkt me ideaal. Ben benieuwd hoe ze gaan bevallen want dit staat al zo lang op mijn planning maar het schijnt er maar nooit van te komen.

Nutsue said...

This sock is favolous!

mija said...

Mooie sokken!!!!