Saturday, April 30, 2011

le temps des lilas


Ik woon op een appartementje met een terras. Op mijn terras staat een grote seringenboom, en als daar knopjes op komen weet ik 'het is lente!'. En dan jeukt het om iets licht en lente-achtig te maken...
I live on an appartment, and on my outdoor deck I have a big lilac tree. When it starts budding, and a bit later, blooming, I know that spring is in the air. And then my fingers itch to make a 'spring'-project...

En opeens... zin om te haken. Er is ook net een nieuwe 'interweave crochet' in de bus gevallen, met daarin een mooie omslagdoek. En ik heb het perfecte lilakleurige garen in mijn voorraadkast...
The new 'interweave crochet' and the perfect lilac yarn made me decide to do some crochet for a change...

Haken is niet zo moeilijk, maar het was lang geleden, en ik kon wat hulp gebruiken om het schema te lezen. Gelukkig kon Marie-Paule me op weg zetten op de bijeenkomst van Knitflanders (waar er ook gehaakt wordt...)
Crochet is not so difficult, but it had been some time.. Fortunately, Marie-Paule helped me getting started at the Knitflanders meeting (where some crochet is going on as well...)

Ik was vergeten hoe snel haken gaat... 't was ook een lang weekend, da's ook waar...maar toch. Voor een sjaal van deze grootte zou ik gemakkelijk 3 weken breien. En haken : voilà. Minder dan een week.
I had forgotten how fast crochet is. We did have a bank holiday, but even then... I finished the shawl in less then a week. It would take me easily 3 weeks to knit a shawl this size.

En voor de kantensjaalspecialisten : nee, ik heb de sjaal niet opgespannen. Gewoon in een sopje, en dan mooi uitgelegd op een handdoek om te drogen. Opspannen zou deze echt te groot gemaakt hebben!
And for the lace experts : no, I did not block the shawl. Just a little soak, and then spread it out on a towel. It would have been way too big with vigorous blocking and stretching!

9 comments:

yarnlot said...

Mooie uitvoering van dit patroon van Lisa Naskrent!
Als ik die seringen zie kan ik ze zó ruiken...

Line said...

Helemaal in harmonie, een sjaal in de kleur van de seringen, en dat doet me eraan denken dat mijn haaknaalden hier ook al heel lang in rust liggen.

Nutsue said...

It's very beautiful and perfect for spring time!

Mirjam said...

Prachtige kleur en patroon!

hannah said...

Wat prachtig!! Haken geeft ook heel mooie resultaten zo te zien!

Anonymous said...

Ik ben helemaal weg van de prachtige paarse sjaal, op de site kon ik het boekje niet terugvinden en vraag mij af of het nog te koop is... Wil je evt ruilen tegen een ander kooppatroon?
Groetjes Sandra

Dominique said...

Jammer Sandra. Eind vorig jaar heb ik besloten dat haken toch niet mijn ding is, en ik heb toen al mijn haaktijdschriften weggegeven. Ken je Ravelry? Dat is een gratis site waar je lid van kan worden. Ik zou daar de vraag eens stellen.

groeten,

Dominique

Anonymous said...

Hoi Dominique, dankjewel voor je antwoord. Ravelry ken ik wel, maar soms vind ik het wat lastig zoeken. Ik viel voor het fijne kantachtige bij jouw sjaal.
Hartelijke groejtes Sandra

Anonymous said...

Hey Dominique
Het is gelukt, via Ravelry was het patroon te koop, ik ben er heel blij mee!! Ik had zelf kantgaren geverfd, en geen zin om te breien....maar wel om te haken
Groetjes Sandra