Monday, January 24, 2011

1bolletje (vervolg) - one skein (the sequel)


Ze zijn af, mijn overschotjeshandschoenen... Misschien toch een beetje té overschotterig?
My leftover gloves are finished. Maybe a bit too 'leftover'?


Omdat ik er niet helemaal tevreden over ben, dan maar een paar vingerloze wanten begonnen. Ze passen bij mijn favoriete wintermuts, en ze zijn, zoals de muts, gebreid in handgesponnen wol.
I started some fingerless mitts, because I am not entirely satisfied with the gloves. They will match my favorite winter hat, and are knit in handspun.


Het patroon is te vinden in het 1-bolletjes boek, het zijn de 'golden cable and eyelet mitts', maar bij mij zijn ze dus niet 'golden', wel fuchsia. En ik doe het ajourpatroontje ook een beetje anders. (dat was eigenlijk omdat ik het patroon niet goed gelezen had, maar nu doe ik zo maar voort).
The pattern is also from the 'one-skein'-book, these are the 'golden cable and eyelet mitts, except that my mitts are fuschia. I am doing the lace a bit different then in the book (mostly because I misread the pattern, and now I am continuing like this)

Als het heel koud wordt kan ik de vingerloze wanten over de handschoenen dragen. Het weerbericht voor mijn reisje van volgend weekend ziet er veelbelovend uit (koud dus!).
When it gets very cold, I can wear the mitts over the gloves. The weather forecast for my upcoming trip next weekend looks promising .. (and I mean 'cold'!).

4 comments:

patricia said...

Ik vind die handschoenen er leuk uitzien.Idem voor de mittens

Anonymous said...

Leuk hoor, die handschoenen! Anders en daardoor uniek,vind ik.

Groeten,
Astrid

mija said...

Hey, wat mooie handschoenen!! Je kan ongelofelijk goed breien. Een dikke pluim!!
en goede reis, en warm aankleden
mija

Line said...

De handschoenen zien er helemaal niet overschottig uit, het ingebreide patroon komt alleen maat tot zijn recht als het niet in dezelfde kleur gebreid wordt, en als ze maar warm zijn dat is het voornaamste. De vingerloze wantjes worden echte snoepjes