Tuesday, October 26, 2010

effen sokken - solid socks


En ik blijf maar sokken breien... en achterop zijn met bloggen... Ik ben lid geworden van de 'solid socks' groep op Ravelry. De uitdaging daar is om met effen wol te breien, en het ontwerp het focuspunt van de sok te laten zijn. Dit was de mystery sok voor september. Niet heel duidelijk op de foto, maar het patroon bestaat kleine ajour 'klokjes' die me aan fuchsia bloemetjes doen denken. Het ontwerp is van Claudia, die ook in Stirling, Schotland op breikamp was. En het garen is handgeverfde sokkenwol van de gildezusters, gekocht op de markt van wol enzo.

I keep on kniting socks... and getting behind blogging about them...I joined the 'solid socks' group on Ravelry. The challenge is to knit (obviously) solid socks. The pattern/design should be the centre of your sockknitting. These are the 'september mystery socks', designed by Claudia. Yarn is 'gildezusters', bought on a small craft fair.


Dit zijn de oktober-sokken. Kleur van de maand is groen, en ontwerper van de maand is Hunter Hammersen. Ik kreeg de wol in een ruil, en het patroon als een 'willekeurige goede daad'. Gebruikt garen : Wollmeise in de kleur 'Sabrina'. Dat zijn dus echt fantastische sokken geworden, met al die gulheid/vrijgevigheid erin gebreid...

And these are the october socks - color of the month is 'green', and designer of the month 'hunter hammersen'. Yarn used is Wollmeise, in color 'Sabrina'. I received the yarn in a swap, and the pattern as a 'random act of kindness', so the socks are destined to be nice, with all that generosity knit into them.


Ik heb even de optelsom gemaakt. Dit jaar heb ik (tot nu toe) 17 paar sokken gebreid, waarvan 1 paar voor de dochter. Ik schiet wat tekort als moeder. Dit is de wol voor het volgende paar,en die zijn voor haar, beloofd!
I just did a 'sock-count' for this year. I have knit 17 pair so far. And only one pair for DD. Bad mom! So, this will be the yarn for the next pair, and they will be for DD, promised.

Maar eerst nog paar 13 voor mezelf afwerken...
But first I have to finish the 13th pair for me...

4 comments:

Nutsue said...

You are always surprising me with socks! I really admire how you are able to do so lovely and difficult sock patterns. I don't have patience enough...

Line said...

Weer een prachtige collectie die je hier laat zien, en de solid groep heeft gelijk inbreimotieven zie je veel beter in effen of semi solid garen. De groene wolmeise sokken zijn mijn faforiet subtiel mooi noem ik zo iets.
Veel succes met je Noro, ik kijk reeds uit wat je ermee gaat doen.

Dominique said...

@Line - ja, die Noro sokken zullen dus niet effen zijn... maar dat vind de dochter dan weer leuk. Niet teveel motiefjes, simpel patroon, maar wel zelfstrepend garen.

hannah said...

Prachtige sokken!

Ik ben de laatste tijd ook meer fan van effen garen voor sokken. Het zou best kunnen zijn dat ik ook lid ben van die Ravelry groep maar ik ben er niet actief, toch maar eens een keer bij kijken.