Tuesday, February 24, 2009

... and more temptation ... nog meer verleiding


...at the crafts fair in Zwolle, Holland, last Sunday. There were lots of interesting and new-to-me yarns.
...op de handwerkbeurs in Zwolle, Nederland, vorige zondag. Heel veel (voor mij dan toch) nieuwe garens om te bewonderen.



There was stainless steel and silk blend, from Habu NewYork, imported by Blossom Fibers
Er was zijde en roestvrij staal, van Habu NewYork, geïmporteerd door Blossom Fibers. Als je hier mee breit krijg je een soort weefsel dat je in bepaalde vormen kan duwen, en dat blijft zo. Heel eigenaardig effect.


Nettle yarn (felt like hemp/cord, but amazingly drapey when knit up)...
Brandnetelgaren - voelde een beetje zoals hennepkoord, maar wordt veel soepeler wanneer het gebreid is....


Lots and lots of colors of silk from Bart and Francis. These 2 guys have an amazing array of high technology yarns. I chatted with one of them, and what they do is develop yarn blends for big yarn companies. They only sell on fairs, and once a year they have an open warehouse sale. Must go there next year !
Heel veel kleurtjes zijde van Bart en Francis. Deze 2 mannen hebben een verrassend aanbod van hoogtechnologische garens. Ik praatte met één van hen, en zij ontwerpen de garens voor grote firma's. Je vond er eigenaardige dingen zoals paardenhaar, lurex zonder metaal (geen allergische reacties), auto-bouclé (breit vlak, en trekt in krulletjes wanneer je het wast).... Bart en Francis verkopen alleen op beurzen, en 1 maal per jaar hebben ze openhuis in Kortrijk. Ik heb de datum voor volgend jaar januari al in mijn agenda genoteerd!

New fad on the fair : Addi-click needles. I can get those in my own yarn store. ... (I am saving up for my birthday present)
Nieuwste hebbeding op de beurs : Addi-click naalden. Die hebben ze ook in de plaatselijke wolwinkel, dus ik weet al voor wat te sparen. voor mijn verjaardag.
I came home with addi lace needles in the smaller sizes, for lots of magicloop sockknitting in the near future.
Wel gekocht : addi kant naalden in de kleinere maten. Nu ik sokken heb leren breien op een rondbreinaald denk ik dat ik mijn korte sokkennaaldjes langzaamaan aan de kant ga laten.

And I bought yarn from Storm op zolder. I had a shopping list, and 'almost' sticked to it. I wanted 2 skeins of handdyed yarn for an extra long pair of socks with fold-down cuff. I also got a sock blank (not on my list) - to dye my own luxurious alpaca/silk sock yarn.
En ook gekocht : garen van Storm op zolder. Ik had een boodschappenlijstje en ik heb me er 'bijna' aan gehouden. De addi-naalden stonden er op, en genoeg handgeverfd garen om een extra lang paar sokken te breien. Ik kocht ook nog een 'sock blank' om zelf extra luxe sokkengaren te verven (alpaca/zijde).

I also enjoyed the sockknitters table and chatting with other knitters. I am glad I went to Zwolle eventually (recovering from a nasty throat infection). Thanks to Iron man, who drove me.
Next : 3 days in Paris, where we will check out Iron Man's marathon parcours....
De beurs in Zwolle was ook 'reuze gezellig' dankzij de sokkenbreitafel, waar ik met Yvonne en Freya gekletst heb. Natuurlijk waren ook Carla en Hilly er.. Ik ben blij dat ik toch naar Zwolle gegaan ben (herstellend van een vervelende keelonsteking). Bedankt aan de Ijzeren man, die gereden heeft. Nu moet ik wel met hem mee naar Parijs natuurlijk, om zijn marathonparcours te gaan verkennnen...

6 comments:

yarnlot said...

Bedankt om al dit moois te tonen! Aan inspiratie en garen geen gebrek...

Unknown said...

Leuk dat je er was, heeft IJzeren man nog een fijne zondag gehad?
En mooie foto's heb je gemaakt!
Ik vond het leuk je te ontmoeten,
tot de volgende keer.

Tijm said...

Mooi verslag. Er was echt veel leuks op breigebied hé!
Lief van de IJzeren man dat hij je gereden heeft. Daar heb ik ritje Parijs wel voor over. Anders laat je hem de marathon van Leeuwarden lopen, ook leuk. Gaan wij wel heel de dag samen breien, want Tijmman loopt deze ook.

yvette said...

Oooh, pretty yarn, I would like to come to the warehouse sale too, their stuff looks fabulous :)

Line said...

Een echt handwerkbeurs is wat ik hier in Belgie ook nog mis. De hobbybeurzen zijn wel leuk maar 80%papier en andere hobbys. De enkele wolstanden die er zijn hebben meestal de bekende merken die ik ook bij mijn LYS kan vinden. Fijn dat je ons daarom ook de nieuwigheden laat zien. Het zijn die verplaatsingen is waar ik steeds tegenop zie. Wat doet Ijzeren man de hele dag ? En mee naar Parijs lijkt me echt geen straf want ook daar zijn er leuke
creatieve winkeltjes te vinden.

Anonymous said...

Wat een leuk verslag van je dagje Handwerkbeurs. Mooie foto's heb je bij dit logje staan.

Erg leuk dat we elkaar op de valreep even hebben gesproken, het is altijd leuk om te zien wie er nu eigenlijk achter de weblogs zit.