Wednesday, February 11, 2009

SKAjan09 - bis

The present from Norway was an intermezzo. I am still working on my skajan09 projects. Alicia already commented that there are more online magazines then the ones I had mentioned, for instance 'Twist collective'.There are also online magazines that are not written in English.
Het kadootje uit Noorwegen kwam er even tussendoor, maar ik ben nog steeds aan mijn skajan09 projecten aan het werken. Alicia gaf al in de commentaren aan dat er nog andere internet magazines bestaan dan degene die ik besproken heb, zoals bvb. 'Twist Collective'.


One of those is the Spanish 'tejemanejes'. I started a sock from the second issue. In the magazine it is called 'Noviembre', but I re-named it 'Enero' (January in Spanish).
Er zijn ook online breimagazines die niet in het Engels zijn, bvb. het Spaanstalige 'tejemanejes'. Ik brei de 'Novembrie'sok, die ik omgedoopt heb tot 'Enero' (januari in het Spaans).

In Finland there is an active kniting community, so of course there is a Finnish magazine : 'Ulla'. Through Ravelry you can find tranlations for several of the patterns. I started a pair of 'saltkrakan' socks, but the yarn didn't work with the pattern. It became an 'ugh!', a failure.
In Finland zijn er heel veel breisters actief, en ook heel wat blogs over breien. Toen ik in Helsinki was vertelde Hanna me dat er een wedstrijd was 'beste Finse blog'. De niet-breibloggers waren toen in de minderheid!
Er is dus ook een Fins breimagazine online : 'Ulla'. Jammer genoeg lees ik geen letter Fins (behalve 'Kitoos', 'bedankt'). Via Ravelry kan je wel gemakkelijk vertalingen vinden voor veel van deze patronen. In het kader van skajan09 was ik een paar 'saltkrakan' sokken begonnen. Het patroon werkte niet met de wol die ik gekozen had, dus dat project is een 'UGH!'.
In het Engels werken ze graag met acroniemen. Acroniemen zijn letterwoorden, bestaande uit afkortingen. Op breiblogs lees je over 'FO's' = finished object, of 'WIP' = work in progress. En iedereen kent 'ASAP'. Maar 'UGH' is geen afkorting, dus geen acroniem. 't Is gewoon een uiting van ongenoegen....

1 comment:

Prunila said...

Ohh Dominique, cute socks, another pair!!! Gosh!