Friday, March 28, 2008

what now ? - wat nu ?

My lace shawl is knit, and is pinned out, drying. I will show it, modeled, when dry, but be warned : it's a monster (super huge). I have mixed feelings about the finished object. More about that later.

Mijn kanten sjaal is helemaal gebreid, heeft een badje gehad en ligt nu te drogen. Ik zal foto's tonen, maar nu alvast een waarschuwing : ik heb een monster gebreid. Dat ding is zo reusachtig groot geworden dat het niet mooi meer is. Ik heb gemengde gevoelens over dit werkstuk, ik kom er later nog op terug.



In the meantime I started knitting socks again. I tried 'entrelac' knitting for the first time. My first try came out too big and muddy looking. The short color reports in this yarn were not suitable for this kind of project. So I restarted with Regia Kaffe Fassett sock yarn. Not sure yet if I like it, but I persist.


Ondertussen heb ik het sokkenbreien weer opgenomen. In december startte ik een paar 'entrelac' sokken. toen kreeg ik last van de schouder, en zijn deze in de vergeethoek beland. Entrelac is een breitechniek die ik nog niet geprobeerd had. Je breit kleine lapjes vlechtwerk door van de schuine kant van het vorige lapje steken op te nemen. Klinkt ingewikkeld, en dat was het ook in het begin. Mijn eerste probeersel was niet zo geslaagd, de korte kleurverlopen doen dit patroon geen goed. En bovendien had ik dit op te dikke naalden gebreid (3mm). Deze week opnieuw begonnen, met naalden 2mm en Regia Kaffe Fassett sokkenwol. Ik ben nog niet overtuigd of ik dit leuk/mooi vind, maar ik zet door.


I am going to Leiden in Holland to hear Hanne Falkenberg talk about her design proces. I am making a weekend away of it. Really looking forward to that. See you next week with pictures of my monster shawl !

Dit weekend ga ik naar Leiden om een lezing van Hanne Falkenberg bij te wonen. Tot volgende week met wat foto's van mijn monster-omslagdoek !

1 comment:

Anonymous said...

Die Regia Kaffe Fassett sokkenwol is echt wel heel mooi !
Ik ben benieuwd naar het "zogenoemde monster" , maar ik ben overtuigd dat hij heel mooi gaat zijn en dat "u" alleen nog even moet wennen aan het idee dat hij niet meer uw project is ... afscheid van een lange brei relatie met die sjaal !
groetjes
Leen