Sunday, February 23, 2014

op het goede spoor - on the right track


Het goede nieuws: de mouw past in de armuitsnijding. Het slechte nieuws: ik heb die mouw verkeerd ingenaaid. De trui (het lijf) is nu binnenstebuiten, de mouw is juist. Ik moet dit weer uit elkaar halen, en oppassen dat ik niet in het werk zelf snijd. Ik heb heel erg mijn best gedaan om kleine steekjes te naaien, en 't is donkergrijs, dat wordt dus niet makkelijk. Daar moet ik eens kalm en geconcentreerd voor gaan zitten...
The good news: the sleeve fits. The bad news: I sewed it in to the wrong side. The body is showing the wrong side of the fabric...I'll have to undo this...

Het goede nieuws: de sokken zijn  af. Het patroon is asymmetrical cables, van CookieA, één van mijn favoriete sokkenontwerpsters. In tegenstelling tot veel van haar andere sokken is dit een redelijk simpele sok. Omdat ik het patroon een paar keer opnieuw begonnen ben kende ik de kabel al uit het hoofd. Ik moest alleen maar opletten dat ik op de juiste rij meerderde en minderde om de kabel diagonaal te laten lopen. Ik kon er goed aan doorbreien omdat ik niet voortdurend op een schema moest kijken.
The good news: I finished the socks. The pattern is asymmetrical cables by CookieA, one of my favorite sock designers. It's a fairly simple sock. After several false starts I could memorise the cable pattern fairly easily. I just had to keep track of where to decrease/increase to let the cable travel diagonally over the sock.

Het slechte nieuws: ze waren bestemd voor de dochter, maar ze zijn te klein voor haar. Het goede nieuws: ze passen perfect voor mij. Ik heb voor het eerste met vierkante naalden gebreid. Ik brei eerder los, maar door die vierkante naalden krijg ik toch een vaster breiwerk, ideaal voor sokken. Maar dus kleiner uitgevallen dan ik verwacht had.
The bad news: these were meant for DD, but they came out too small. The good news: they fit me perfectly. I have used square needles for the first time, and for me they produce a firmer fabric. Which is good for socks, but these socks came out smaller then I thought.

Dan maar iets anders dan breien: mijn nieuwe keuken uitrproberen. Een plezier om te koken, en alle functies van de nieuwe toestellen uit te proberen. En dit sudderpotje, een recept van Jamie Oliver heeft heel erg gesmaakt. Vooral de kruiden waren een verrassende combinatie voor mij, komijn en gerookte paprika, en sinaasappel... lekker...
I don't knit all the time: I love to try out recipes in my new kitchen. I can really recommend this stew, and I really like the spices used in it: cumin, smoked paprika and orange. Yum.

1 comment:

Priegelaarster uit Leuven said...

Oh nee, wat een ellendige tegenvaller. Maar de mouwen passen, dus dat heb je goed gefixt.
Succes met het herinzetten!