Tuesday, January 15, 2013

een streep eronder - rounding up

 Ik trek een streep onder 2012, hier op de blog, in 't echt is dat natuurlijk al lang gebeurd. Dit waren de laatste sokken van 2012. De uitdaging was 'overschotjes gebruiken'. Voor de zoon heb ik alle 'mannelijke' kleuren bijeengelegd, en een paar streepjessokken gebreid. Ze zijn van de teen naar boven gebreid, en er zat voor mij weer een paar nieuwe technieken in, zoals spiraalbreien met 3 kleuren, en een ander soort hiel, de shermanhiel. Zelfs al zien ze er simpel uit, toch was het voor mij weer een hele uitdaging, en een leercurve. Ik heb een paar maal opnieuw moeten beginnen...
Rounding up 2012. This is my last pair of socks, the stashbuster spirals. I love it when I learn new techniques; such as spiralknitting with 3 colors, or a new-to-me heel, the sherman heel.

Eigenlijk is het dat wat ik in mijn breiprojecten zoek, uitdagingen, nieuwe technieken. Ik brei meer dan ik blog, dus een overzicht van 'ongeblogde' projecten 2012:
This is what I am looking for in my projects, challenges, new techniques. I knit more then I blog, so here is an overview of 'unblogged projects 2012':
 
Een babymutsje, dat begint met een  lange rechte lap met kabels.
A babyhat, starting out with a long cabled rectangle.

 De beide uiteinden van de lap maas je aan elkaar.
You graft both sides of the rectangle together.

 En van daaruit neem je steken op voor oorflapjes, en voor de bovenkant die je in een spiraal mindert. Het patroon is 'Brownie', door Woolly Wormhead, mijn favoriete mutsenontwerpster.
From there you pick up stitches for the earflaps,and for the top that you decrease in a spiral pattern. The pattern is 'Brownie' by Woolly Wormhead, my favorite hat designer.

En zo te zien is kleine Dre ook heel content met zijn mutsje...
And it looks like baby Dre is happy with his hat...


 Ik heb ook een paar mutsen gebreid voor 'zet op tegen kanker'. Deze bvb. 'Cloche Divine', wordt plat gebreid, dus niet in het rond. Het leuke hier was het inbreien van de plooitjes.
I have also knit several chemohats. This one for instance, Cloche Divine. You knit this flat, not in the round. The fun part was knitting in the pleats.


... een paar steken opnemen om die plooitjes samen te trekken...
... picking up a few stitches to gather everything...
 
 Zo ziet het resultaat er dan uit. Ik heb geen foto van de afgewerkte muts, waarschijnlijk heb ik er daarom niet over geblogd.
And this is how the result looks like. I don't have a picture of the finished hat, that's probably why I did not blog about it.

Er mislukken ook wel eens projecten. Deze kanten sjaal, een drievoudige driehoek, ik heb er uren en uren aan gebreid. Uiteindelijk moest ik het opgeven vanwege de vele fouten. Dat was in januari 2012, en daarna heb ik geen kantbreiwerk meer geprobeerd. Dat wordt dus een goed voornemen voor 2013, een paar kanten omslagdoeken.
I have had failures too in 2012. This lace shawl for instance, a triple triangle. I have spent countless hours on it in January 2012, and finally gave up because of all the errors. That was the last time I have knit a lace shawl, so I really want to knit a few lace shawls in 2013.

Dus in 2013 brei ik voort aan kleine uitdagende projecten, ik laat me inspireren door nieuwe garens en ik blijf er verslag over doen op deze blog!
So I will keep on knitting in 2013, challenging myself with new techniques, and getting inspired by new yarns. And of course, I will report on the blog.

7 comments:

Engjelushe said...

Prachtige sokken, je zou niet zeggen dat het restjes zijn!

Mer Almagro said...

The heels look fantastic! I had never heard of them.

hannahsknits said...

Pfew, ik schrok even, ik was al bang dat je zou stoppen met bloggen. Maar nee, je laat als vanouds mooie breiwerkjes zien en belooft ons nog meer moois. Ik verheug me er op.

Lisa Fall said...

What is the name of the sock pattern. It looks like a great pattern, and I too love to learn new techniques!

Dominique said...

Hello Lisa, the pattern for the sock is 'stashbuster spirals', free on the internet at
http://hipknitism.com/classes/stashbuster_spirals/

Anonymous said...

Hallo,prachtige sjaals brei jij,alleen een vraag krijg je nooit last van je armen?wat doe je ertegen?Mijn arm doet pijn,dus brei ik maar even niet.
Harriette

Dominique said...

aan Hariette: als je last hebt van je arm, ik zou zeggen, laat het toch eens door een dokter nakijken. Ik heb eens last gehad van mijn schouder, en dat was een verkalkte pees. Ik heb toen echt een tijd minder moeten breien. Opgeven heb ik nooit gedaan, maar je moet wel naar je lichaam luisteren. Gelukkig wist mijn dokter dat breien goed is voor mijn geestelijke gezondheid, en de kinesist kon ook goede tips geven.