Wednesday, October 31, 2012

10.000

Wie een beetje thuis is in creatieve naaiblogs heeft dit ongetwijfeld al gezien (of gekocht?), maar voor de rest toch even een warme aanbeveling. Mijn creatieve collega's Sanne en Riet hebben een feel-good naaiboek geschreven.
En met succes, want ondertussen is de eerste druk uitverkocht. 10.000 exemplaren zijn de deur uit.
Maare... deze week is het boekenbeurs, mijn favoriet herfstuitstapje, veel verse stapels boeken liggen klaar. Je kan daar  Sanne en Riet gaan bekijken en beluisteren. Net te laat voor de gratis trekking van de VIP-kaarten op hun blog, maar kom, zoveel is dat toch niet, 8€ inkom?

Zelf  heb ik wel een beetje een jeugdtrauma in verband met naaien. Lang lang geleden (toen ik 12 was) begon ik aan de Grieks-Latijnse. Toen waren er in de meisjesschool in mijn geboortestad niet genoeg leerlingen voor die richting, en mochten wij met 5 meisjes naar de jongensschool. 'Handwerk' bleef wel een vak voor de meisjes de eerste 2 jaar, de jongens mochten met de prefect in de moestuin werken of kregen vrije studie.Wij, de meisjes, moesten leren stikken met een machine, op een blad papier. Cirkels stikken, stoppen voor een onderbroken lijn... hoeveel papier ik toen gescheurd heb, niet te tellen. Ik denk niet dat ik als 12jarige vloekte op een katholiek college, maar 't kwam toch in de buurt. Uiteindelijk deed ik dan maar 'met de hand', draaide manueel aan het wiel, om toch zeker geen scheuren in het papier te maken. Naaien was dus toen niet echt een aha-erlebnis voor mij. Maar  ik moet zeggen dat mijn vingers nu jeuken om een naaiproject te beginnen. Moet ik alleen nog een naaimachine ergens lenen....en bij mijn wekelijkse hobbyclub zijn er genoeg madammen die kunnen helpen.
Dat jeugdtrauma zal nu wel ongeveer verwerkt zijn....

3 comments:

mija said...

Oh, ik denk wel dat het trauma vlug over zal zijn. Het boek is gewoon fantastisch. Het boek van Tante Hilde vind ik ook leuk. Alles is weer hip. Naaien, breien haken....gewoon fantastisch.

eloleo said...

en anders heb je nog twee rechtstreekse hulplijnen bij de hand ;-)

Anonymous said...

Jammer is dat dat men door 'verplicht' te moeten handwerken op school het later niet meer leuk gevonden wordt.

Wellicht dat je het weer leuk gaat vinden als je iets gaat maken waar je achter staat. Gewoon proberen hoor!