Thursday, March 25, 2010

brei-ADHD - lost concentration


Eigenlijk zou ik aan Plissé moeten werken... maar zo'n grote trui kan al eens 'saai' worden. En 't wordt lente, dan wil een mens iets vrolijks maken, geen donkergroene trui...
Dus iets snels gehaakt voor 'zet op tegen kanker'. Patroon kan je gratis op internet vinden! Wel in het Engels, maar ik heb een vertalingske liggen voor wie ook iets voor het goede doel wil doen...
I 'should' be knitting on Plissé... but a sweater can get boring (or I can loose concentration). And finally spring is coming, and I wanted something cheerfull...
This is a free pattern by Berocco, and I made it in cotton as a chemocap.Elke donderdagnamiddag ga ik naar de hobbyclub van SVV-VIVA Kessel-Lo, en daar brei ik al heel het jaar mutsjes. Dit was een heel snel project, 's namiddags gestart, 's avonds afgewerkt. Patroon is 'Cairn' van Ysolda Teague.
Every Thursday afternoon I attend a hobbyclub, and I knit/crochet exclusively chemocaps then. This was a quick one! Pattern is 'Cairn' by Ysolda Teague.


Truien breien is voor thuis in de zetel. Maar ik heb niet veel in mijn zetel gezeten de laatste weken... dus dan maar een paar sokken voor onderweg. Dit is 'Nell', een Nederlands patroon. Ik breide ze als een RAK-geschenkje voor Mona in Duitsland, die zelf nog nooit sokken gebreid heeft. Misschien kan ik haar wel overtuigen om het ook eens te proberen?
Sweater knitting is something I do when I am at home, watching TV on the couch. I did not sit on the couch much lately... so I started a 'take-along' project, socks of course. This is 'Nell', renamed 'Mona', because they are a RAK present for a lady in Germany.


Morgen vertrek ik voor een weekend naar Berlijn, waar de Ijzeren Man een halve marathon loopt. Ik heb mijn breiwerkje al klaar...
Tomorrow I leave for a weekend Berlin, where the Iron Man plans to run a half marathon. I have my knitting ready...

4 comments:

annita said...

Breien is voor het leuk, niet voor de "moet", ik mag ook altjd iets leuks kleins tussen de grotere werken door doen, en die groete dingen die komen dan meestal toch wel weer goed.

mija said...

Dominique ik ben wel geïnteresseerd in de vertaling van de gehaakte muts voor kom op tegen kanker. Is het mogelijk mij die door te mailen. mija.vaneyken@gmail.com dank je. Trouwens die anders muts vind ik ook heel mooi.
groetjes

hannah said...

Ja, soms wil je gewoon even wat anders breien. De mutsjes zien er mooi uit, wat goed dat je ze voor het goede doel breit.

Ik hoop dat je tripje naar Berlijn leuk was en dat je IJzeren Man een goede marathon heeft kunnen lopen.

yvonnep said...

Wat een mooie projecten allemaal en wat is Nell een heerlijke sok om te breien, nietwaar?