Friday, October 23, 2009

Geel, Geler, Geelst - a yellow month

GEEL !

De september-opgave voor de Sockknitters Anonymous was 'geel!' breien. Ik vind geel een moeilijke kleur. 't Is iets zomers, en in de zomer draag ik zelden wollen sokken.Af en toe,op een kille, natte zomeravond durf ik wel eens korte ajoursokjes dragen.
Ik stuurde mijn persoonlijke aankoopassistent (de dochter) erop uit, en ze bracht dit mee. Sokkenwol met sojavezel, in een zacht geel. Volgens de Duitse-garenfabrikant-met-de-Italiaanse-naam is dit 'Zitrone'. Ik vind het eerder 'Banana'.

The SKA september-challenge was to knit Yellow!. I am not a big fan of yellow, so this really was a challenge. I associate yellow with summer, and I don't wear much woollen socks in summer (although we do have occasional chilly days even in summer). My personal shopper, DD,bought me this soft banana yellow from Lana Grossa.

En deze breide ik ermee - Patroon is 'go with the flow', uit het boek 'Interweave favorite socks'. Ik herdoopte ze 'Going Bananas'.

I have knit these - 'going bananas' - pattern is 'go with the flow' from the Interweave favorite socks book.

GELER!

Maar ik was nog niet helemaal tevreden. Op zoek naar het perfecte geel zag ik in de natuur heel veel goudgele herfstbladeren in de mooiste verzadigde tinten. Ik heb
zelf een garen geverfd, op zoek naar een perfect herfstgeel. Dit was een beige/zand kleur - oververfd met Dylon 'goudgeel' en 'antiek goud'. De kleur doet me aan herfst en honing en mosterd denken.

I wasn't completely satisfied. In this season I saw lots of yellow - but a very autumnal yellow. I didn't find this yellow in any commercial sockyarn, so I dyed some myself. The base yarn was sand/beige - overdyed with 'antique gold' and 'golden yellow' by Dylon. The color reminds me of autumn, and also honey and mustard.

En dit zijn de sokken. Ajoursokken voor de herfst die ik 'Mustard, honey?' doopte. Patroon is ontworpen door Nancy Bush en er zitten allerlei leuke technieken in zoals een dwars gebreid vlechtje, een apart soort teen...Plezant om te breien, en ze passen als gegoten.

And I knit these socks with this yarn. Also lace socks, but lace I can actually wear in autumn. The pattern is designed by Nancy Bush, and incorparates several challenging techniques, such as a vikkel braid, a band heel, a round toe...This was a fun knit, and they fit like a glove.

GEELST!

Nou ja, niet dus. Ik was een beetje uitgegeeld. De laatste sokken voor de september-uitdaging: voor degenen die echt geen geel wouden breien, kon je ook om het even welk patroon van de 'ontwerpster van de maand' maken. En aangezien de zoon toch nieuwe sokken nodig had...
De oktober-uitdaging is trouwens 'sokken voor mannen'. Er zitten dus nog sokken voor de zoon in de pijplijn...

Not yellow, but also one of the september challenges : knit a Wendy Johnson sock. And as my DS needed new socks...
The october challenge is 'manly socks', so there are more socks planned for him...

4 comments:

Tucana's Dream said...

Hoe geel toch kan verschillen he...
De nancy bush sokken van Line was ik gek op, een van mijn favoriete kleuren... het eerste geel hier (dat fletse), vind ik de vreselijkste kleur die er is. Haha!
Gelukkig dat zoiets voor sokken best kan... dat mag al eens wat fletser. Ze zijn zelfs best leuk geworden!
Het goudgele is fantastisch qua kleur! Ik meen het he, ik moet dringend goud in huis halen om mee te verven!

Nutsue said...

I'm so impressed! three pairs of socks and all them are wonderful. Yellow isn't one of my favorites colors but that golden color you got is really nice!

line said...

Jou mosterd-honing-geel is een van de mooiste gelen die ik heb gezien tussen die overvloed van gele sokken die ik de laatste maand zag paseren. Ben blij dat de gele weldaad een beetje voorbij is nu. En jij bent alvast met mannensokken begonnen in september niet slecht bekeken één maand mannensokken is echt te kort maar inderdaad mannensok bij ontwerpster nemen is ook een optie maar dan zie je ook weer zovele vrouwen sokken en die zijn zoveel leuker en uitdagender en dan moet je van je hart wel een steen maken of valt dat dan nog mee.

hannah said...

Wat heb je weer veel gebreid! Ik heb het gele maar even helemaal overgeslagen want ook ik vind het een lastige kleur en het is bepaald niet mijn favoriet. Maar ik moet zeggen: jou eigen geverfde geel vind ik erg mooi!