Monday, March 23, 2009

Ests breien


De Dutch knitters komen weer naar Leuven! Ik kijk vooral uit naar de workshop 'Ests breien', op 18 april. Op de blog van Hanna las ik er al een enthousiast berichtje over. Ests breien is zowel interessante kantpatronen breien, als prachtige kleurige wanten en mutsen.

Voor wie interesse heeft : er zijn nog plaatsen open!
Workshop 'Ests breien'
Docenten: Carla Meijsen en Hilly van der Sluis
Datum: zaterdag 18 april 2009 van 10.00 tot 17.00 uur - 't wolwinkeltje Leuven
uit de folder :
Estland staat bekend om z'n prachtige gebreide kanten shawls uit de streek Haapsula. De ragfijne vierkante shawls bestaan uit diverse panelen met patronen. Estlands gebreid kant kent een aantal specifieke kenmerken, waaronder de 'nubb', een driedimensionaal element in het breiwerk dat de lijnen van het kantwerk versterkt. Ook zien we veel kantpatronen die zijn geïnspireerd op bloemvormen.
In Estlands breiwerk vinden we de typisch scandinavische geometrische motieven die in rapport geplaatst prachtige dessins vormen. Soms vormen ze randen of wordt een stermotief midden op een want geplaatst. Daarnaast zijn er typisch Estlandse opzetten en zeer bijzondere sierrandjes voor het gebruik in wanten en mutsen.
Tijdens de workshop Estlandse Breitechnieken leer je diverse manieren van opzetten. We proberen in één of meer kleuren enkele van de specifieke technieken uit waardoor horizontale vlechtjes ontstaan in het breiwerk.
De 'nupp' die veel Estlands kant een specifiek karakter geeft en enkele kenmerkende elementen van typisch Estlands kant komen aan de orde. De opbouw van Haapsula shawls wordt uitgelegd.
Als de tijd het toelaat proberen we ook nog de franjeopzet of een typisch Estlands kantmotief uit.
De Dutch knitters komen zelfs 2 maal in april - op 5 april komen ze ook voor de workshop 'zet'm op' - alles wat je wilde weten over opzetten. Hier zijn al 12 personen ingeschreven, maar er kan er nog wel ééntje bij.
Inschrijven kan bij 't Wolwinkeltje, Parijsstraat 25, 3000 Leuven. Tel. 016-22.75.48
Prijs: 65 euro, materiaal+lunch inbegrepen


For my English readers : this time no translation, this post was about workshop 'estonian knitting' that will be held in my local yarn store.

1 comment:

martine said...

jammer dat het zo duur is :-( anders zou ik zeker komen...