Sunday, May 04, 2014

Op-Art socks - Necker


De tweede sok in het boek 'Op-Art socks' is Necker, genoemd naar de Zwitserse kristallograaf Louis Albert Necker. Hij heeft voor het eerst een kubus tweedimensionaal getekend, die toch als driedimensionaal ervaren wordt. Meer uitleg vind je natuurlijk op Wikipedia, op deze link.
In het boek zijn de sokken in lichtgeel gebreid, en is de kubus weergegeven met een combinatie van rechts en averechtse steken.
The second sock in the book 'Op-Art socks' is Necker, named after the Swiss Louis Albert Necker. He was the first to draw a cube twodimensional, in a way that our brain sees it as threedimensional.
In the book the socks are knit in a pale yellow, en the cube is represented by a knit-purl pattern.

Ik heb ze in een bleekgroen gebreid. Zo'n rechts-averechtse patronen komen best tot zijn recht in een bleke kleur vind ik.
I have knit mine in a pale green. In my opinion, knit-purl patterns show best in a pale color.

Ik gebruikte een garen dat een beetje dikker is dan standaard sokkenwol, Blackberry ridge Mermade, handgeverfd in de kleur Willow. Omdat het garen dikker is, kon ik de sokken over minder steken breien. Het patroon kon ik niet uit het hoofd, maar na een tijdje ontwikkel je toch een soort ritme. Het was een snel en relax patroon om te breien. Maar goed ook, want er komen nog een paar heel ingewikkelde sokken verder in het boek!
I used Blackberry ridge Mermade, handdyed in the color Willow.As my yarn is slightly thicker, I did 4 repeats of the pattern instead of 5.
These were an easy and relaxing knit. And fast, because they were done over 56 stitches. I could not do the pattern by heart, but after some time you develop a rythm. There are some more very complex patterns further in the book, so an easy sock is a good inbetween project. 1 comment:

Ellen Van Dyck said...

Mooie sokken! Het patroon komt inderdaad heel mooi uit in die kleur.