Sunday, October 20, 2013

Breidagen Groningen

Vorig weekend was ik in Groningen, het hoge noorden van Nederland.
Last weekend I was in the North of the Netherlands, in Groningen...
Niet toevallig Groningen... het was al duidelijk als je door de stad liep, de brei- en haakdagen waren voor de eerste maal in het Noorden neergestreken.
Why Groningen? There are probably other reasons to visit, but I was there to attend the 'brei- en haakdagen'.


De beurs ging door in een bijzondere locatie, een kerk. Heel stemmig, het gaf een heel andere sfeer dan in een industriĆ«le beurshall. Op bepaalde momenten was het echt een overrompeling. Dus was het wel wat moeilijk om langs de kraampjes te wandelen. Ik merk nu dat foto's maken  er een beetje bij ingeschoten is.
The event took place in a church, which was a lovely setting for the market. It was very crowded, so sometimes it was difficult to get around. I did not manage to take much pictures.


Op zo'n beurs zie de de meest uiteenlopende dingen, traditionele mutsjes en gebreide 'glas-kunst'.
On a market the extremes meet: traditional knitted caps, and modern knit 'glass-art'.

En je ontmoet er gelijkgestemde zielen: een medeblogster die niet ver van bij mij woont, maar die ik voor het eerst ontmoet 400km van mijn woonplaats.


Maar ik ging eigenlijk om workshops te volgen. Ook al een bijzondere locatie, in de sacristie. Ik wist niet of de medecursisten op de foto wouden, dus ziet het er een beetje leeg uit, maar het was een toffe groep en een intense cursus  van 6 uur over 'een goed passende trui breien - topdown'.
I did not buy any yarn on the market. Instead, I spent my money on a 6-hour workshop on topdown sweater knitting.

De cursus werd gegeven door de Ierse Carol Feller. Zij is ingenieur van opleiding. Na het uitgebreid opnemen van elkaars maten kwam er heel wat rekenwerk aan te pas. Ik ga het nog eens allemaal laten bezinken, veel stof om te verwerken. Maar ik moet zeggen, ik ben nu helemaal geĆÆnspireerd om een goed passende trui voor mezelf te breien. Maar eerst nog een paar andere dingetjes afwerken...
The workshop was taught by Carol Feller, an Irish designer, with an ingeneering background. So we measured each other, and there was a lot of arithmetic involved. I must let it sink in a bit, but I am really inspired to knit myself a wellfitting sweater in the (near?) future. But first I have some other projects to finish!

1 comment:

Priegelaarster uit Leuven said...

Zo'n topdown, dat wil ik ooit ook nog eens doen.