Sunday, November 25, 2012

Grand Place - Grote Markt


Bij de Ravelry meeting in Brussel raakte ik aan de klap met  Mercedes. Ze woont in Leuven, en ontwerpt ook zelf, vooral patronen voor accessoires. En op zoek naar een vlug kadootje vond ik deze kol wel heel geschikt. Het patroon heet 'Grand Place', en is geïnspireerd door gebouwen en de kasseien op de grote markt van Brussel.
At the Ravelry meeting in October I chatted with Mercedes, who lives in Leuven, and designs knitting accessories.  One of her designs is this 'Grand Place' cowl, inspired by the buildings an cobblestones at the grand place in Brussels.

De kol heeft ook een grote kap, je kan het helemaal over je hoofd trekken, maar door met verkorte rijen te breien heeft het toch een goede vorm, 't is niet zomaar een vormeloze lap.
The cowl has a big hood, shaped with short rows.

 En dit is mijn versie. Ziet er heel anders uit he? Nochthans gebruikte ik hetzelfde garen als in het patroon, Lang Carpe Diem, een merino-alpaca mengeling. Zoals je ziet in een heel andere kleur. Ik brei niet graag met dikke naalden (8mm), maar 't voordeel is dat het goed vooruit gaat, op 2 avonden heb je dit af. 't Was een leuk patroon om te breien, goed uitgelegd, met interessante tips en trucjes. Het garen valt soepel en de kol is warm zonder zwaar te zijn.
I needed a quick gift for my sister, and this was perfect. Usually I don’t like knitting on big needles (8mm) but with this merino/alpaca blend it really needs to be knit on big needles to showcase the drape of the yarn.
  

Ik vind dat deze kleur me niet echt staat, maar 't is dus een kadoo voor een meisje met donker haar en bruine ogen (mijn zus is in alle opzichten compleet mijn tegenpool....)
Oh, and I don’t think this color suits me, but it’s a gift for a darkhaired browneyed girl (my sister is in everyway completely different from me…)
En Mercedes heeft nog een ander ontwerp voor een kol, dit keer  geïnspireerd door de Grote Markt in Leuven. Ik denk dat er nog een kadootje in de maak is...
And Mercedes has another cowl design, this time inspired by the Grote Markt in my home town...2 comments:

Anonymous said...

Wat een mooie ontwerpen verzint zij. De kol ziet er mooi uit, zit vast ook heel fijn en warm.

Mer said...

Hey Dominique, I had missed this :D Rosemie told me she saw me in your blog. I am so much into Autumn colours lately, love the mustard!