Sunday, November 27, 2011

kink in de kabel - cable/cable


Dit weekend in 'De Morgen'-magazine - een verhaal over de favoriete kabeltrui van verschillende mensen.
Our weekend paper has an extra magazine. Featured article : people talking about their favourite cabled sweater.

Ik heb hier ook nog zo'n exemplaar liggen. Zon' 10-12 jaar oud. Van voor ik eigenlijk echt goed kon breien, er zit dus een kink in de kabel. En heel erg warm, alpaca-wol. Een trui die ik niet zoveel draag. En kabels brei ik ook niet zo veel. Ik ben een trage breister, en altijd die hulpnaald erbij nemen vertraagt nog meer.
I have one of those lying around myself. It's at least 12 years old, when I was not an advanced knitter yet. So, some of the cables are not perfect. I don't knit much cables. I am a slow knitter, and taking that extra needle slows me down even more.

Maar je kan ook kabelen zonder kabelnaald. Nu ben ik een sjaaltje begonnen met veel kabels. Als deze af is zal ik de techniek in de vingers hebben!
But you can cable without a cable needle. I have started this scarf - lots of practise to do it without an extra needle. When I will have finished this scarf, I will be perfect at cabling without a needle...

5 comments:

Fenna said...

Kabels breien zonder kabelnaald????
Hoe doe je dat?
Je sjaal ziet er mooi uit.
Gr Fenna.

mija said...

Ja, dat wil ik wel eens leren, kabels zonder kabelnaald??? Ik vind kabels heel mooi.
gr mija

Dominique said...

ik gebruik de techniek zoals beschreven op de blog van Grumperina
http://www.grumperina.com/cables.htm

(heb problemen met links leggen in mijn blogposts, zal het bericht nog eens proberen aanpassen; maar dan hebben jullie alvast de link hier in de comments.

Line said...

een Favoriete kabeltrui heb ik niet, hoewel ik zeker weet dat ik al kabels gebreid heb in het verleden. Veel succes met het sjaaltje, en zo een project helpt zeker om een techniek goed in de vingers te krijgen.

hannah said...

Ik vind het kabelen zonder hulpnaald lastig hoor. Maar misschien als je een heel project lang oefent dat het dan gemakkelijker wordt.

Voorlopig pak ik de hulpnaald er gewoon nog bij.....